Boon: ‘We zijn niet op tijd met elkaar gaan praten’

De Belgische ploeg heeft na de grote teleurstelling van het missen van de halve finales vandaag toch met een mooi resultaat het WK af kunnen sluiten. Met veertien spelers, door blessures van Elliot van Strydonck en Felix Denayer, won de ploeg van Marc Lammers met 4-2 van Duitsland en daarmee eindigt de nummer vijf van de wereld het toernooi op de vijfde plek. Ondanks dat er voorafgaand aan het WK op meer gehoopt was, was de blijdschap bij de Red Devils duidelijk aanwezig.

België Boon

‘De desillusie na maandag was heel erg groot dus het is absoluut fantastisch om dan zo af te sluiten,” beaamt Tom Boon die vertelt dat zijn ploeg het zwaar had na de verloren wedstrijd tegen Engeland. “We hebben de eerste nacht niet veel geslapen. Iedereen heeft de wedstrijd in zijn hoofd nog tien keer overgespeeld. We hebben daarna veel gepraat met onze psycholoog en met elkaar en daar zijn we sterker uitgekomen. Dat hebben we vandaag ook laten zien.”

Na een verloren poulewedstrijd tegen Australië was de wedstrijd tegen Engeland, waarin de ploegen in een directe confrontatie moesten uitvechten wie er door zou gaan naar de halve finale, de mokerslag voor de Belgen. “We waren niet op het juiste moment in vorm,” concludeert Boon. “Als je niet 100% top bent tegen Engeland dan ga je ook niet winnen. Er waren een paar dingen die het hele toernooi al niet goed gingen maar we zijn niet op tijd met elkaar gaan praten. Iedereen hield het voor zich en dan kun je ook niet winnen. Na die desillusie van maandag trokken we onze mond pas open maar toen was het al te laat.”

De gewonnen wedstrijd van vandaag geeft de mannen van Marc Lammers weer de energie en het vertrouwen om weer door te trainen op weg naar het volgende toernooi, de Champions Trophy in India. “We hebben hard gewerkt om de halve finale te halen en als dat dan net niet lukt is dat heel jammer. Vandaag hebben gelukkig weer getoond dat we een goede ploeg zijn, aldus Boon. “We zijn heel fit en gaan met twee spelers minder nog over de Duitsers heen. We hebben hier vijf dagen hard voor gewerkt en we hebben het gehaald. Dus het goede gevoel is er. Als team moeten we nu gewoon verder, we zijn jong, hebben nog veel toernooien te gaan dus ja, we gaan op het volgende toernooi weer voor een medaille.”

Reageer