Bouwens: 'In de EHL moeten we spelen alsof er geen morgen bestaat' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Bouwens: ‘In de EHL moeten we spelen alsof er geen morgen bestaat’

De mannen van Kampong werden eerste in de reguliere competitie, maar zagen in de halve finale tegen Bloemendaal de droom om landskampioen te worden uiteenspatten. Coach Alexander Cox en aanvaller Erik Bouwens vertellen in het AD/Utrechts Nieuwsblad over de bittere nasmaak die de Utrechters daaraan over hielden en over de aankomende EHL in Eindhoven.

Kampong Bloemendaal MdW Bouwens (2)

“De eerste dinsdagtraining na de uitschakeling in de play-offs was het trekken aan een dood paard,” vertelt Bouwens. “Ik beleefde het allemaal nog niet helemaal. We hadden echt de finale kunnen spelen.” Coach Cox kan beamen dat de eerste training een ‘dooie boel’ was. “We hadden een vervelend gesprek die training en moesten zorgen dat we die week weer fris uit de ogen gingen kijken. We hebben het zaterdag laten liggen en waren te veel bezig om het zondag in eigen huis af te maken.” Kampong speelde zondag een oefenwedstrijd tegen Racing Club Bruxelles, ter voorbereiding op de EHL die vanavond van start gaat. Na die wedstrijd zag de ploeg in het clubhuis Oranje Zwart de titel veroveren. “Dat was best vervelend, aangezien we daar zelf hadden moeten staan. In de wedstrijden voor de play-offs tegen OZ en HGC zag ik een team dat toch goed onder druk kon presteren, maar tegen Bloemendaal helaas niet,” zegt Cox. “Finales spelen is een kunst en dat deed Bloemendaal beter.” concludeert Bouwens. “Als we net als in de competitie hadden gespeeld, hadden we van iedereen kunnen winnen. We moeten ons nu weer focussen op de EHL en spelen alsof er geen morgen bestaat.”

Vandaag checkten de Utrechters in in het hotel in Eindhoven. Bij verlies vanavond tegen KHC Dragons, de finalist van vorig jaar, zal de ploeg vanavond alweer uitchecken en terug naar Utrecht afreizen. Het seizoen is dan voorbij. Bij winst zou het in de kwartfinale Rotterdam tegen kunnen komen. Kampong heeft het vizier gezet op de finale die maandag gespeeld gaat worden. Tegen de Dragons komt Kampong een bekende tegen. Loïck luypaert, de strafcorner specialist die volgend seizoen overkomt naar Utrecht. Volgens Cox zijn de Dragons niet te onderschatten valt. “Een degelijk ploeg met een aantal Belgisch internationals. Het heeft een goede opbouw en veel variatie.”

Reageer