Bovendeert: 'Eindelijk rust...' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Bovendeert: ‘Eindelijk rust…’

De laatste veldwedstrijden van 2013 zijn gespeeld. De velden veranderen langzamerhand in schaatsbanen en uit de sproeiers komt over niet al te lange tijd alleen nog maar sneeuw. De winterstop is daar. Hoe komen de hoofdklasse spelers en speelsters deze maanden door? Vandaag Bloemendaal aanvaller Roel Bovendeert.

Kort geleden won Jong Oranje nog brons op het WK onder 21 in India. In de strijd om de derde plek werd overtuigend van Maleisië gewonnen. Bovendeert had hoge verwachtingen voorafgaand aan het toernooi. “Eerlijk gezegd had ik dat wel verwacht. We hebben erg veel klasse en een goede voorbereiding gedraaid. De uitslagen in de oefenwedstrijden lieten al wel zien waar we stonden en dat schept vertrouwen. Het is dan ook mooi als je er uiteindelijk brons uit sleept,” vertelt de aanvoerder van Jong Oranje. Er had voor de ploeg van bondscoach Sjoerd Marijne bijna nóg meer in gezeten. “We zaten er ontzettend dicht tegenaan in de halve finale. Helaas verloren we die wedstrijd tegen Duitsland. Achteraf gezien moet je gewoon reëel zijn en tevreden zijn met het brons. Dit is nog steeds een super prestatie.”

Rust

Bovendeert heeft nog weinig rust gehad dit seizoen. Na de laatste wedstrijd voor de winterstop met Bloemendaal, vertrok hij met Jong Oranje als snel naar India. Nu de aanvoerder alweer een tijdje terug is op Nederlandse bodem, kan hij eindelijk genieten van wat vrije tijd. “Ik probeer wel fit te blijven door veel te rennen en te fitnessen,” zegt de eenentwintig jaar jonge aanvaller. “Ik ga, in tegen stelling tot de jaren hiervoor, dit jaar niet fanatiek zaalhockeyen. Ik ben ook redelijk uitgeput nu en bij terugkomst uit India ben ik ook goed ziek geworden.  Dus ik kan lekker even uitrusten.“

Vrije dag

Nu de speler van Bloemendaal dan eindelijk wat meer tijd voor zichzelf heeft vult hij zijn vrije dagen het liefst met familie en vrienden. “In mijn vrije tijd heb ik vaak kleine dingen gepland staan. Vaak moet ik dan toch altijd wel wat aan mijn studie doen. Als ik echt een keer een vrije dag heb dan probeer ik die het liefst door te brengen met vrienden of familie.” Zelf woont de gedreven aanvaller in Amsterdam. Zij ouders en zus wonen nog in Boxtel in Brabant. Niet bepaald om de hoek dus. “Als je weinig tijd hebt, is het niet altijd mogelijk om ze op te zoeken. Het schiet er dan ook af en toe bij in als je vol in het seizoen zit, dus dat probeer je op een vrije dag weer wat meer aandacht te geven.”

Vakantie

Bovendeert gaat met Oud & Nieuw Amsterdam onveilig maken met vrienden. Kerstmis heeft hij naar traditie doorgebracht met zijn familie in Boxtel. Ook gaat hij nog op vakantie. “Vier januari ga ik skiën met vrienden. Even een snowboardje aanschaffen en dan lekker tien dagen naar Tignes in Frankrijk. Het is voor mij ook wel belangrijk er even uit te zijn. Als ik hier in Nederland blijf ga ik toch weer dingen in plannen, dus het is wel lekker even te kunnen ontspannen.”

Reageer