Bovendeert: 'Ik heb het gevoel dat we nu de juiste weg zijn ingeslagen' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Bovendeert: ‘Ik heb het gevoel dat we nu de juiste weg zijn ingeslagen’

De heren van Bloemendaal wonnen zondag eindelijk een ‘topper’. Het team was met 5-2 te sterk voor het tot dan toe ongeslagen HGC. Voor Bloemendaal spits Roel Bovendeert kwam dit niet als een verrassing. 

Credit: Jan Lelieveldt
Roel Bovendeert eerder dit jaar tegen Rotterdam. Credit: Jan Lelieveldt

“De eindstand laat zien dat het wel een redelijk duidelijke overwinning was. We weten ook van elkaar dat we het in ons hebben. Het is dus geen verrassing maar het voelt wel goed dat we eindelijk weer in een topper de punten hebben gepakt.”

De overwinning was voor de ploeg hard nodig om aansluiting te houden met de top vier. In de andere ‘toppers werd er verloren van Amsterdam, Kampong en Rotterdam en gelijk gespeeld tegen Oranje Zwart. Ondanks deze wat mindere start van de Mussen, is er in het team geen paniek geweest over de verliespunten. Bovendeert: “We weten gewoon dat we een goed team hebben en met deze spelersgroep de play-offs moeten kunnen halen maar je moet natuurlijk wel die punten pakken. Als je dat niet doet worden die wedstrijden op een gegeven moment belangrijker en brengen ze wat meer lading met zich mee. OZ thuis hadden we bijvoorbeeld moeten winnen maar dat doe je niet en dan komt er meer druk op het team te liggen.”

Wat de reden is voor de mindere start weet Bovendeert zelf ook niet precies. “Het is moeilijk te zeggen waardoor het komt. We kregen natuurlijk drie nieuwe spelers erbij en het kost tijd om op elkaar ingespeeld te raken. Maar dat is geen excuus want dat hebben veel andere ploegen ook. Het is gewoon apart, het wilde niet helemaal lukken de afgelopen periode.”

Wel werd er besloten iets te veranderen aan het Bloemendaalse spel. De spits vertelt dat het team bij achterstand soms ‘de kop liet hangen’ en misschien iets te opportunistisch, te aanvallend speelde. “Nu hebben we een switch gemaakt en spelen we iets meer verdedigend om van daaruit kansen te creëren,” aldus Bovendeert.

Aankomende weken speelt Bloemendaal achtereenvolgend tegen Tilburg, Pinoké, Laren en Amsterdam. Vooral in de eerste drie wedstrijden zal Bloemendaal punten moeten pakken om aansluiting te houden met de top vier en vertrouwen op te bouwen voor de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Amsterdam. Bovendeert is realistisch maar ziet kansen voor zijn team. “Ja, de laatste wedstrijd tegen Amsterdam gingen we er redelijk hard af (Bloemendaal verloor thuis met 2-5, red.). Maar met de nieuwe insteek maken we denk ik meer kans. Ik heb het gevoel dat we nu de juiste weg zijn ingeslagen.”

Reageer