Bovendeert vervangt Pieters in selectie Champions Trophy - Hoofdklasse Hockey Nederland

Bovendeert vervangt Pieters in selectie Champions Trophy

Bondscoach Max Caldas heeft Roel Bovendeert opgeroepen als vervanger van de geblesseerde Terrance Pieters. De aanvaller van Bloemendaal sluit per direct aan bij Oranje, dat zich voorbereidt op de Champions Trophy in Breda.

Pieters raakte afgelopen zaterdag tijdens het duel in de play-outs tussen zijn club Almere en Hurley geblesseerd aan zijn hamstring. Het herstel van deze blessure zal langer duren dan drie weken waardoor Pieters niet op tijd fit is om deel te nemen aan de Champions Trophy.

“Dit is natuurlijk een grote teleurstelling voor Terrance, die voor het eerst een toernooi in eigen land zou gaan spelen. Maar de tijd om volledig te kunnen herstellen is te kort, en dus moesten we deze beslissing nu nemen. Dat begrijpt Terrance ook. Omdat we niet alleen de selectie voor dit toernooi maar alle jongens uit onze trainingsgroep gevraagd hebben te blijven trainen, kan Roel nu direct aansluiten”, zegt Caldas.

Deelnemers Champions Trophy

In de allerlaatste editie van de Champions Trophy strijdt Nederland met Argentinië, Australië, België, India en Pakistan om de eindzege. Het toernooi vindt plaats van 23 juni tot en met 1 juli in Breda.

Rabo Super Serie

In aanloop naar de Champions Trophy speelt Nederland nog vier duels tegen Spanje en Frankrijk in het kader van de Rabo Super Serie.

Ticketverkoop

De ticketverkoop voor de Rabo Super Serie is inmiddels gestart.

Datum Tijd Dames/Heren Tegenstander Club Plaats
9 juni 17.00 uur Heren Spanje Alkmaarsche M.H.C. Alkmaar
10 juni 16.00 uur Heren Spanje Alkmaarsche M.H.C. Alkmaar
14 juni 19.00 uur Heren Frankrijk G.H.C. Rapid Gorinchem
15 juni 19.00 uur Heren Frankrijk G.H.C. Rapid Gorinchem

Reageer