Bovendeert waarschijnlijk fit, Kessing en Van Kan niet | Hoofdklasse Hockey Nederland

Bovendeert waarschijnlijk fit, Kessing en Van Kan niet

Jeugdinternational Roel Bovendeert zal waarschijnlijk dit weekend zijn eerste speelminuten van het seizoen gaan maken. De spits van Bloemendaal, die al een tijd last heeft van zijn hamstring, dacht twee weken geleden tegen SCHC in actie te kunnen komen, maar kreeg tijdens de warming-up een terugval.

De spits zal donderdag met zijn ploeg meetrainen en aan de hand daarvan bekijken of de wedstrijd tegen Den Bosch haalbaar is. De berichten zijn echter positief. Zo bracht Bovendeert donderdag de volgende tweet de wereld in: “(…) Zondag moet het gaan gebeuren.”

Bloemendaal-coach Dave Smolenaars zal daarentegen op korte termijn nog niet kunnen beschikken over Rik van Kan en Eby Kessing. Van Kan is vorige week dinsdag tijdens de training geblesseerd geraakt aan zijn knie en miste daardoor de toppers tegen Amsterdam en Pinoké. De kleine aanvaller heeft inmiddels een mri-scan gehad en zal op zeer korte termijn de uitslag krijgen.

Middenvelder Eby Kessing kampt al sinds maart met een vervelende liesblessure en ontbrak bij onder andere de play-offs met Bloemendaal en het EK met Oranje. De blessure eist veel rust en tijd en herstelt mondjesmaat. De international traint daarom nog niet mee met zijn ploeggenoten. Het is niet bekend wanneer Kessing weer fit genoeg is om met bal en stick aan de slag te gaan.

Reageer