Briels en Van der Horst gematigd tevreden na overwinning op Bloemendaal

De heren van Oranje Zwart wonnen zondag de topper tegen Bloemendaal. Nadat de ploeg van Michel van den Heuvel een 2-0 achterstand nog voor rust wist weg te spelen, werd er uiteindelijk met 3-4 gewonnen. Kostbare punten voor de landskampioen die samen met Kampong de lijst aanvoert. Toch spatte de vreugde er bij de Eindhovenaren na afloop van de wedstrijd niet vanaf. Hoewel de ploeg logischerwijs blij was met de overwinning liet het niveau volgens Thomas Briels en Robert van der Horst nog te wensen over. 

Oranje Zwart OZ - Surbiton EHL MdW Briels (4)
Briels scoorde twee maal in de topper tegen Bloemendaal. (c) Maurice de Wert

“We accepteren alleen het beste. We winnen uit bij Bloemendaal en zijn nog niet tevreden, dat zegt iets over ons team, vertelt Briels in het Eindhovens Dagblad. “Natuurlijk zijn we blij met de drie punten, maar het gaat er ook om hóe je speelt. We denken dat we nog beter kunnen, dat weten we.”

In de finale van vorig seizoen pakte Oranje Zwart in twee wedstrijden het landskampioenschap ten koste van Bloemendaal. Briels vertelt dat de ploeg dat niveau hoopt terug te krijgen. “We zijn vorig seizoen op ons hoogtepunt gestopt. In de zomer waren we bij onze nationale teams. Nu zijn we weer bij elkaar en verwachten we dat het allemaal meteen weer zo vloeiend gaat. De lijntjes lopen niet altijd zoals je wilt, dan denk je ‘hoe kan dat nou?’. Dat zorgt voor frustraties en irritaties. We willen dat gevoel terugkrijgen dat het vanzelf gaat, dat is zo fijn, maar daar is geduld voor nodig. We hebben nog even de tijd.”

Ook captain Robert van der Horst zag in de eerste helft wat ‘gemopper’ bij zijn teamgenoten maar was blij dat zijn ploeg dit in de tweede helft, na de rustbespreking van Michel van den Heuvel, wist om te draaien door ‘een betere houding naar elkaar te geven’. In gesprek met de NOS prijst de aanvoerder keeper Vincent Vanasch die er mede verantwoordelijk voor was dat Bloemendaal niet in de slotminuut via een corner op gelijke hoogte kwam. ‘We hebben een fantastische goalie die zich optimaal voorbereid en we voelden deze (variant, red.) aankomen. Hij maakte daar de goede keuze.”

Daarnaast blikt de aanvoerder terug op de seizoenstart van OZ waarin volgens hem zonder echt goed spel toch de punten werden gepakt en vertelt hij over zijn eventuele deelname aan de Hockey India League. Beluister het interview met Van der Horst hier:

Reageer