Brinkman: ‘Plek twee of drie maakt niet uit, je bent de winnaar niet’

De Utrechtse droom van het landskampioen spatte afgelopen zaterdag uiteen toen Gabriel Dabanch de golden goal achter keeper David Harte pushte. Verdriet, teleurstelling maar ook berusting was van de gezichten van de ploeg van coach Alexander Cox af te lezen. ‘Ongelooflijk zuur,’  zo vatte Thierry Brinkman de uitschakeling samen.

Kampong heren MdW
Brinkman en zijn teamgenoten een illusie armer na de nederlaag tegen OZ. (c) Maurice de Wert

“In mijn ogen waren wij vandaag gewoon beter en verdienden we te winnen,” legt de jonge spits uit. “We hebben weliswaar niet echt grote kansen gehad maar wel het veldoverwicht. Nadat we achter kwamen zeiden we in de rust tegen elkaar dat we moesten blijven knokken, blijven gaan. Uiteindelijk scoren we en dan ga je vol vertrouwen de verlenging in. Ik voelde aan iedereen dat ‘ie elk moment kon vallen, dat het er echt in zat dus dan is het onwijs zuur dat zij ‘m na één uitbraak binnenglijden.”

Weer geen landstitel dus voor de heren van Kampong die dit seizoen voor het eerst doordrongen tot de play-off finale. Een stap vooruit, zou men dus kunnen zeggen. Brinkman zelf kan daar echter weinig mee. “Het was inderdaad voor het eerste dat we niet in de halve finale werden uitgeschakeld maar verliezen is verliezen en of het nou plek twee of drie is, je bent de winnaar niet. Een stapje beter dan vorig seizoen maar weer niet de beste.”

Met deze play-off finale sluit de jonge Brinkman ook zijn tijd bij Kampong af, hij verruilt komend seizoen zijn blauwe shirt voor het Oranje tenue van Bloemendaal. Ondanks de nederlaag vond hij de play-off finale wel een mooie afsluiter van zijn jaren in Utrecht. “Kijk dan hoe mooi de ambiance was vandaag. Het is zo onwijs druk en daarom is het ook zo jammer dat je dat niet terug kan betalen met een overwinning om hier nog een wedstrijd te spelen.” Die derde wedstrijd kwam er dus niet en voor de niet-internationals rest daarom niets anders dan het zomerreces. “Ja,” zucht Brinkman, “nu een beetje fit blijven en door trainen maar gelukkig niet zo hectisch als de afgelopen tijd. Even bijkomen en dan op naar de nieuwe uitdaging.”

Reageer