Britse Roper versterkt volgend jaar heren van Oranje-Rood - Hoofdklasse Hockey Nederland
De Britse Phil Roper speelt volgend jaar bij Oranje-Rood

Britse Roper versterkt volgend jaar heren van Oranje-Rood

Het was aanvankelijk de bedoeling dat hij al dit seizoen in het oranje-rood zou spelen, maar corona gooide roet in het eten. Hockeyclub Oranje-Rood laat vandaag op haar website weten dat zij gelukkig zijn en meedelen dat vanaf seizoen 21/22 de Britse international Phil Roper voor minstens twee seizoenen de selectie van Heren 1 komt versterken. 

Phil Roper (29) speelt momenteel bij het Engelse Wimbledon en is een van de sterspelers van het Brits nationaal team en zal deze zomer actief zijn op de Olympische Spelen in Tokio. Phil is een aanvallende middenvelder met een ongekende snelheid en techniek en een groot scorend vermogen. “Met zijn internationale ervaring en gezien zijn leeftijd zal hij voor een mooie balans in het team gaan zorgen”, aldus Harry van Hout van de Stichting Tophockey.

Roper stond al langer op het verlanglijstje van HC Oranje-Rood. Vorig voorjaar vonden er gesprekken plaats die uitmondde in een akkoord. Tot een getekend contract kwam het niet omdat de Olympische Spelen verplaatst werden en Phil daardoor niet aan zijn verplichtingen zou kunnen voldoen. Bovendien ging Nederland in een lock down en besloot de club een pas op de plaats te maken. Harry van Hout: “We hebben Phil nu toch kunnen aantrekken omdat de totale kosten op hetzelfde niveau liggen als bij een Nederlandse international”.


Naar verwachting is de selectie met de komst van Roper, de terugkeer van Galema en het vertrek van international Beins voor komend seizoen rond. Van Hout verwacht dat de lopende gesprekken met spelers over contractverlenging daar niet veel aan zullen veranderen. 

De Britse Phil Roper speelt volgend jaar bij Oranje-Rood.
De Britse Phil Roper speelt volgend jaar bij Oranje-Rood. Foto: Roel Ubels

Reageer