Buissant: ‘Sinds HGC zit er een goede flow in het team’

De heren van Amsterdam lijken door de zege op HGC van twee weken terug, het zelfvertrouwen herwonnen te hebben. Na de inhaalslag op de formatie uit Wassenaar won de ploeg van Alyson Annan met 5-0 van Pinoké en werd gister Den Bosch met 6-2 aan de kant gezet. Klinkt als een gemakkelijke overwinning, maar was het dat ook? Jan-Willem Buissant sprak na afloop met de NOS.

Amsterdam Den Bosch heren PS Buissant Jasper Luijkx

“Aan het eind van de wedstrijd kun je wel concluderen dan het een eitje was, maar het was als altijd wel weer een spannende wedstrijd. Den Bosch vind ik persoonlijk gezien een goeie ploeg, al oogt het nu misschien alsof dat niet zo was,” aldus de Amsterdamse aanvaller die beaamt dat de wedstrijd tegen HGC misschien wel de ommekeer is geweest na de stroeve seizoenstart. “Daarvoor hadden we echt een moeilijke periode, speelden we minder goed. Tegen HGC hebben we laten zien dat we karakter in de ploeg hebben en dat was iets dat bij Amsterdam, vind ik persoonlijk, ook wel eens anders geweest. Talent was er altijd wel alleen toen hebben we laten zien vanuit 2-0 achterstand teruggekomen naar 3-2 en de ontlading van die terugkomst enorm. Sindsdien zit er een goede flow in het team.”

De van Pinoké overgekomen Justin Reid-Ross blijkt dit seizoen van grote waarde voor de Amsterdammers. De Zuid-Afrikaan tekende in zijn eentje al voor 15 van de 24 treffers van Amsterdam. “Absoluut een goede aankoop,” lacht Buissant. “Daar kunnen we niet over klagen.” Maar buiten zijn corner is het voor het team ook een fijne jongen. Positief, hard werkend en ontzettend belangrijk voor nu voor ons.”

Komend dubbelweekend gaat Amsterdam, dat nu de zesde plek bezet, eerst op bezoek bij hekkensluiter Push om het vervolgens zondag thuis op te nemen tegen Rotterdam. “Het moeten voor ons twee overwinningen gaan worden,” zegt Buissant stellig. “Rotterdam is daarbij een bijzonder lastige wedstrijd maar we gaan voor de winst. We hebben aan het begin van het seizoen punten laten liggen dus we moeten gewoon.”

Beluister hier het hele interview met Jan-Willem Buissant:

Reageer