Buitenlands avontuur voor Valentin Verga - Hoofdklasse Hockey Nederland

Buitenlands avontuur voor Valentin Verga

Valentin Verga vertrekt naar het buitenland. De speler van Amsterdam gaat in de winterstop spelen voor Terengganu in de Malaysia Hockey League (MHL). Dat meldt de Maleisische krant The Star.

Vanwege de oefenstage van Oranje in Zuid-Afrika sluit Verga pas in februari aan bij Terengganu, dat de afgelopen drie seizoenen de landstitel veroverde in Maleisië. “Hij is een topspeler en zal zonder problemen in ons team passen”, liet coach Sarjit Singh van Terengganu weten.

Buitenlandse spelers

Naast Verga beschikt de ploeg over de Zuid-Koreaanse strafcornerspecialist Jang Jung-hyun, vorig seizoen topscorer met 14 doelpunten. Bovendien heeft Terengganu nog vier buitenlanders onder contract staan: Muhamad Irfan en Ahmad Shakeel Butt (beiden Pakistan), Pablo Trevison (Argentinië) en Nicolas Delle Torre (Spanje).

Na het avontuur in Maleisië keert Verga weer terug naar Amsterdam om de tweede competitiehelft van de Hoofdklasse af te werken. Terwijl Verga in de winterstop zijn kunsten vertoont in Maleisië zal Manu Stockbroekx van Bloemendaal alsnog deelnemen aan de Hockey India League (HIL). De Belgisch international gaat aan de slag bij Dabang Mumbai.

Reageer