Caldas ‘gunt’ zijn ogen in Glasgow een spoedcursus mannenhockey

De nieuwe bondscoach van de Oranje heren, Max Caldas, reisde afgelopen week af naar de Commonwealth Games in Glasgow om daar wat hockeywedstrijden te kijken. Aan het NOS radioprogramma ‘Langs de Lijn’ vertelt hij onder meer dat hij ‘wijzer geworden is’ door alles wat hij heeft gezien.

De bondscoach heeft de afgelopen weken sowieso niet stil gezeten. Zo bereidde hij zijn overdracht aan Sjoerd Marijne voor, was hij in Waterloo om bij Jong Oranje te kijken, vergaderde hij met de KNHB maar zocht hij ook contact met de clubcoaches. “Heel veel belletjes, mails, zeg maar kantoorwerk gedaan,” aldus Caldas.

In Glasgow zag de geboren Argentijn dat vooral de Australische heren het toernooi weer met grote overmacht wonnen. Caldas vond het interessant om te zien hoe ze het zonder Charlesworth zouden doen en welke keuzes de eventueel nieuwe bondscoach, Graham Reid, zou maken.

Verder gaat Caldas onder meer nog in op hoe hij zijn nieuwe functie gaat uitoefenen. Beluister hier het hele interview met de bondscoach:

Reageer