Caldas maakt trainingsgroep voorbereiding OS bekend

Max Caldas, bondscoach van het Nederlands Elftal Heren, heeft de trainingsgroep bekend gemaakt waarmee hij de voorbereiding op de Olympische Spelen van 2016 in Rio de Janeiro start.

De trainingsgroep bestaat uit de selectie die afgelopen augustus Europees kampioen werd in Londen, aangevuld met Lars Balk, Roel Bovendeert, Jelle Galema, Floris van der Linden, Bjorn Kellerman, Diede van Puffelen, Niek van der Schoot en Sam van der Ven (GK). Van 27 november tot en met 6 december speelt het Nederlands elftal de finale van de Hockey World League in Raipur (India).

Seve van Ass Rotterdam
Sander Baart Oranje Zwart
Billy Bakker Amsterdam
Lars Balk Kampong
Pirmin Blaak (GK) Rotterdam
Roel Bovendeert Bloemendaal
Thierry Brinkman Bloemendaal
Jelle Galema Oranje Zwart
Jeroen Hertzberger Rotterdam
Rogier Hofman Bloemendaal
Robert van der Horst Oranje Zwart
Constantijn Jonker Kampong
Bjorn Kellerman Kampong
Robbert Kemperman Kampong
Floris van der Linden HGC
Mirco Pruyser Amsterdam
Diede van Puffelen Bloemendaal
Niek van der Schoot Oranje Zwart
Glenn Schuurman Bloemendaal
Jaap Stockmann (GK) Bloemendaal
Hidde Turkstra Rotterdam
Sam van der Ven (GK) HGC
Valentin Verga Amsterdam
Bob de Voogd Oranje Zwart
Mink van der Weerden Oranje Zwart
Sander de Wijn Kampong

Havenga en Luijkx niet in trainingsgroep
Kampong-spelers Martijn Havenga en Pepijn Luijkx trainden afgelopen zomer nog mee met de selectie maar maken nu geen deel meer uit van de trainingsgroep. Caldas: ‘De huidige trainingsgroep bestaat uit jongens die ik een reële kans toe dicht om ook over een jaar in Rio actief te zijn. Wanneer die kans in mijn ogen op dit moment niet groot is, vind ik dat ik eerlijk moet zijn naar spelers. Dit is ook wat ik Martijn en Pepijn gezegd heb. Zij gaan zich nu eerst focussen op hun club. Maar ik houd mijn ogen en oren open. Voor alle spelers geldt dat goed presteren in de Hoofdklasse de basis is om in aanmerking te komen voor het Nederlands Elftal. Het kan best zijn dat een speler mij nog gaat verrassen.’

Lars Balk en Bjorn Kellerman
Nieuw in de trainingsgroep van Max Caldas zijn verdediger Lars Balk en aanvaller Bjorn Kellerman. ‘Lars Balk speelde een zeer sterk seizoen bij Kampong en Jong Oranje Heren. Ik ben benieuwd hoe hij zich gaat verhouden tot de andere verdedigers in de groep. Bjorn Kellerman maakte dit seizoen al deel uit van de groep waarmee ik tijdens de play-offperiode speelde tegen Maleisië en Argentinië. Hij maakte tijdens die wedstrijden indruk op me. Ook Bjorn wil ik graag in de trainingsgroep zien presteren’, aldus de bondscoach.

 

 

Comments (4)

 1. Van 26 geselecteerde spelers naar 16.. (zonder de keepers is dit 23 naar 15). Ik ga er vanuit dat Stockman gewoon de eerste keuze blijft.

  Ik heb voor het gemak de spelers in tiers opgedeeld. De tier 1 spelers zijn wat mij betreft 100% zeker. Tier 2 is een mix van gevestigde en up and coming spelers. Verga en Jonker vielen mij erg tegen tijdens het EK. Uiteraard hangt het er ook vanaf wat voor team samenstelling Caldas in gedachten heeft en huidige vorm, maar wat mij betreft zijn dit de spelers die de meeste kans maken.

  Tier 1 (10 spelers)
  Seve van As (M)
  Sander Baart (V)
  Billy Bakker (A)
  Jeroen Hertzberger (A)
  Rogier Hofman (M)
  Robert van der Horst (V)
  Robbert Kemperman (M)
  Mink van der Weerden (V)
  Bob de Voogd (A)
  Sander de Wijn (V)

  Tier 2 (7 spelers)
  Glenn Schuurman (V)
  Diede van Puffelen (V)
  Thierry Brinkman (A)
  Valentin Verga (A)
  Constantijn Jonker (A)
  Mirco Pruyser (A)
  Hidde Turkstra (V)

  Tier 3 (6 spelers)
  Lars Balk
  Roel Bovendeert
  Jelle Galema
  Bjorn Kellerman
  Floris van der Linden
  Niek van der Schoot

 2. Zo maar das lekker interessant! Overigens ben al zo reuze benieuwd hoe een Sem van de Ven hierin staat. Komt niet voorbij Pirmin, toch zonde van je tijd zo? Of staat t leuk op je hockey cv? Kan je dan niet beter van Eldonk of dergelijke jonge keepers mee laten doen…?

 3. Hofman ook maar in de 2e pot!

 4. Ik vond Hofman niet onaardig spelen, maakte een aantal cruciale passes en goals. Hij heeft ook de meeste ervaring van alle internationals.

  Zou zelf graag Bovendeert in Oranje zien, hij heeft het profiel van Ronald Brouwer. Helaas is er erg veel concurrentie op zijn positie, ik verwacht dat hij na de OS in Rio een vaste Oranje speler wordt.

Reageer