Caldas zonder De Wijn, Kemperman en Hofman naar HWL finale

Max Caldas, bondscoach van het Nederlands Elftal Heren, heeft de selectie bekend gemaakt waarmee hij eind deze maand gaat deelnemen aan de Hero Hockey World League Final (HWL Final) in India.

WK heren Nederland Oranje Korea RU Kemperman
Credit: Roel Ubels

Selectie HWL Finale
Seve van Ass – Rotterdam
Sander Baart – Oranje Zwart
Billy Bakker – Amsterdam
Lars Balk – Kampong
Pirmin Blaak (GK) – Rotterdam
Thierry Brinkman – Bloemendaal
Jeroen Hertzberger – Rotterdam
Robert van der Horst – Oranje Zwart
Constantijn Jonker – Kampong
Bjorn Kellerman – Kampong
Floris van der Linden – HGC
Mirco Pruyser – Amsterdam
Niek van der Schoot – Oranje Zwart
Glenn Schuurman – Bloemendaal
Jaap Stockmann (GK) – Bloemendaal
Hidde Turkstra – Rotterdam
Valentin Verga – Amsterdam
Mink van der Weerden – Oranje Zwart

Max Caldas en zijn staf hebben besloten geen reservespelers aan te wijzen, aangezien er tot een week voor vertrek naar India competitie wordt gespeeld.

Niet geselecteerd
Ten opzichte van de trainingsgroep maken Roel Bovendeert, Jelle Galema, Rogier Hofman, Robbert Kemperman, Diede van Puffelen, Sam van der Ven (GK), Bob de Voogd en Sander de Wijn geen deel uit van de selectie voor de HWL Final. Caldas: “In deze periode ligt de nadruk minder op het team en meer op de individuele ontwikkeling van de spelers. Dit speelde een grote rol bij het samenstellen van deze selectie. Van spelers als Hofman, Kemperman en De Wijn heb ik al een goed beeld. Zij speelden de afgelopen jaren alle toernooien. Jongens als Lars Balk en Bjorn Kellerman hebben zich goed ontwikkeld. Ik ben nieuwsgierig naar hoe zij gaan presteren tijdens een groot toernooi. Voor Diede van Puffelen en Bob de Voogd geldt dat zij nog geblesseerd zijn. Roel Bovendeert is er een tijd uit geweest en nog op de weg terug. De progressie van Jelle Galema was minder groot dan we hadden gehoopt. Sam van der Ven is een goede keeper maar wij hebben nu eenmaal nog twee goede keepers in de selectie.

Caldas geeft aan dat het toernooi voor hem een belangrijk tussenstation is op weg naar de Olympische Spelen in 2016: “Natuurlijk staat dit hockeyseizoen in het teken van Rio. Maar wij gaan naar India met een heldere doelstelling: wij willen dit toernooi winnen.”

Trainingswedstrijden
In aanloop naar de HWL Final speelt het Nederlands Elftal Heren nog twee trainingswedstrijden. Op dinsdag 17 november is een selectie van buitenlandse spelers die in de Hoofdklasse actief zijn de tegenstander. De wedstrijd begint om 17.00 uur. Op 18 november om 11.30 uur speelt het Nederlands Elftal Heren tegen HGC . Beide wedstrijden worden gespeeld op A.M.H.C.Upward.
Locatie: Kemperbergerweg 11B, Arnhem

Hero Hockey World League Final
De Hero Hockey World League Final vindt plaats van 27 november tot en met 6 december 2015 in Raipur, India. Nederland speelt in poule B, samen met Argentinië, Duitsland en India. De Nederlandse heren spelen hun eerste wedstrijd van het toernooi op 27 november 2015 om 16.00 uur tegen Duitsland. Klik hier voor het complete wedstrijdschema en de officiële toernooi informatie.

Comments (14)

 1. Ik vind het een raar verhaal om 3 belangrijke spelers thuis te laten, temeer daar Caldas aangeeft het toernooi te willen winnen. Van Hertzberger en vd Horst zal hij toch ook wel weten wat ze kunnen?

 2. Wel mooi dat Max blijft experimenteren. Zo creëer je druk en een soort van concurrentie. Slim, want laten we eerlijk zijn, zo’n Kellerman gaat natuurlijk nooit mee naar de Spelen. Heel gemiddelde hoofdklassespits.

 3. @Henk, maar als jij nu al weet dat Kellerman toch niet meegaat naar de spelen dan hoeft hij enkele maanden voor de spelen ook niet te experimenteren met deze jongen, toch? Want dan zijn er waarschijnlijk nog wel een aantal heel gemiddelde hoofdklasse spitsen zoals jij dat noemt.

 4. Klopt, hij had ook iemand anders kunnen nemen. Gewoon met een blinddoek uit de tombola van, ik moet eerlijk zijn, bovengemiddelde hoofdklassespitsen gegrist. Als hij hem dan niet meeneemt naar een nietszeggend toernooi kan hij ook de schijn van concurrentie niet hoog houden. Daarom is hij mee.

 5. @ Henk, maar dan slaat je hele verhaal toch nergens op? Je vind het mooi dat er geëxperimenteerd word maar als we je woorden mogen geloven gaat er een nobody mee en dan hoef je dus ook niet te experimenteren of wel?

 6. Nog 1 keer dan. “Had gehoopt dat de termen “soort van concurrentie”en “schijn van concurrentie” duidelijk genoeg waren.

  Het is mooi en goed dat Max deze jongen meeneemt want het geeft net op tijd wat onzekerheid aan de grote jongens voorin. Een slim trucje, meer is het niet. Risicoloos ook want het toernooi gaat nergens over. Zet die mannen voorin een beetje op scherp. Als je er echter doorheen kijkt weet je dat het een schijnvertoning is. En Kellerman is geen nobody, dat schrijf ik niet,prima speler voor de hoofdklasse.

 7. Natuurlijk zegt Caldas dat ze willen winnen, heb je ooit een coach horen zeggen dat ze met de vijfde plek ook wel genoegen zullen nemen?

  Er valt eigenlijk niets te winnen, hooguit iets te verliezen (zelfvertrouwen bij de spelers met name). Spelers als Kemperman en De Wijn zullen, nu ze niet geselecteerd zijn, in de aanloop naar de Olympische de gewonnen finale van het EK in London nog vers in het geheugen hebben. Dat moeten ze vasthouden.

 8. Hoop dat Pruyser naar de spelen gaat. Is dan toch echt een jongensdroom! Van spelertje uit Hoofddorp via de A2 en heren 2 naar de spelen. Gaaf!

 9. Handig van Cox.Zijn twee belangrijkste Kampong boys wat extra rust gunnen zodat zij straks in de play off frisser zijn dan de concurrentie.

 10. @nicky Zelfde jongensdroom geldt voor van der Schoot. Van JA2 naar H2 naar H1 en naar Oranje. Bewijst dat ook niet gewezen toptalenten de top kunnen halen door middel van hard werken!

 11. X je ziet spoken hoor… Je loopt gewoon maar in het wilde weg wat te roepen. Het overgrote deel van de spelers hebben namelijk ‘kerstvakantie’ aangezien het toernooi niet zo lang duurt en ze veelal geen zaal spelen. Ze krijgen allemaal rust (dwz loop- en krachttraining).

 12. Aan onze @ reageerder; alleen maar loze teksten en inhoudelijk kansloze bijdragen en overwegingen. Kan je eens wat bijdragen aan deze discussie?

 13. “…Ook De Wijn kreeg van Caldas te horen dat hij niet meegaat naar India. ‘Ik vind het ergens wel jammer, want ik had graag gespeeld…’…”, aldus hockey.nl.

  Wel, dit gaat dus duidelijk om een eenzijdige beslissing van de staf van het Nederlands Elftal. De speler had graag anders gewild….

 14. Waarom Joep de Mol van Oranje Zwart dan niet?

Reageer