Campbell: 'We moeten het hebben van ervaring en individuele klasse' | Hoofdklasse Hockey Nederland

Campbell: ‘We moeten het hebben van ervaring en individuele klasse’

De mannen van Rotterdam hebben zaterdag in Arnhem een goede indruk achtergelaten op de eerste dag van het zaalseizoen. Beiden wedstrijden werden overtuigend gewonnen. Aanvaller Bas Campbell blikt tevreden terug op de eerste speelronde en spreekt dan ook uit veel vertrouwen te hebben in zijn ploeg.

Rotterdam liet zien met het nieuwe spelsysteem, waarbij één veldspeler minder in het veld staat, al aardig overweg te kunnen. Met maar liefst een verschil van tien doelpunten waren zij te sterk voor Hurley (1-11). Twee uur later moest ook Were Di het ontgelden. Volgens Campbell lag het niet zo zeer aan een goede voorbereiding. “We hebben eigenlijk maar één oefenwedstrijd en één training gehad. Wat wel een rol speelt is dat we spelers met veel ervaring in het team hebben. We hebben zo’n vier á vijf jongens die in het Nederlands zaalteam zitten of hebben gezeten. Individuele klasse en ervaring is dan ook waar wij het van moeten hebben en dat heeft zaterdag goed uitgepakt,” aldus een tevreden Campbell. Ook over het nieuwe spelsysteem met vier spelers en een keeper is hij te spreken. “Het is erg zwaar. Je loopt constant achter je eigen man aan en kunt deze moeilijk over geven aan een ander. Ik vind het wel een stuk leuker geworden. Je krijgt meer ruimte en speelt veel één op één duels. Dan komt die individuele klasse wel van pas.”

Zondag staan alweer de volgende wedstrijden op het programma. Achtereenvolgens spelen de heren van Rotterdam tegen Amsterdam en HDM. Volgens spits Campbell zullen dit wat zwaardere wedstrijden worden. “We hebben zaterdag tegen teams gespeeld die kwalitatief iets minder zijn dan de tegenstanders van aankomend weekend. Dus daar moeten we gewoon weer aan de bak,” verteld de 26 jaar oude Brabander. “HDM ken ik niet zo goed en Amsterdam speelt geloof ik niet met de sterkste opstelling. Als wij de vorm van afgelopen zaterdag kunnen doortrekken, moeten we ook die wedstrijden kunnen winnen en zijn de play-offs dit seizoen haalbaar voor ons,” aldus Campbell.

Reageer