Cavallet: "Het bestuur had al een opvolger gevonden" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Cavallet: “Het bestuur had al een opvolger gevonden”

Foto © Proshots

Het moet een enorme klap in zijn gezicht zijn geweest. Een paar dagen na het behalen van de Hoofdklasse kreeg Schaerweijde-coach Christian Cavallet te horen dat hij wordt vervangen door oud-international Bart Looije. En zo spatte de Hoofdklasse-droom van de oefenmeester plotseling uiteen. Daarom schreef de aan de kant gezette Zwitser zijn verhaal op papier.

“Drie jaar heb ik met enorm veel plezier en passie op Schaerweijde gewerkt. Ik ben ontzettend blij en trots dat het ‘droomdoel’ van de jongens, de club, de begeleiding en die van mij op een fantastische manier is behaald: Promotie naar de Hoofdklasse! Wij hebben er met de begeleiding keihard aan gewerkt om het team sterker, maar vooral stabieler te maken om deze grote stap te kunnen maken.”

“Ik was persoonlijk absoluut nog niet klaar met de groep. De groep voelde ik altijd sterk achter mij staan en ik had graag het team verder willen brengen in de volgende uitdaging, waar ik het vaak over had met het bestuur gedurende het seizoen. Ik zat vol met plannen, had er veel zin in en was er klaar voor!”

“Twee bestuurders hebben echter de keuze gemaakt om niet met mij door te gaan zonder duidelijke onderbouwing. Een beslissing die is genomen zonder de spelers van tevoren te raadplegen. Er is ook nooit een signaal van het bestuur geweest dat het niet goed ging of dat we niet met elkaar door zouden gaan in het nieuwe seizoen. Sterker nog, er is altijd de intentie uitgesproken om in geval van promotie wél met elkaar door te gaan.”

“Bovenal getuigt het moment waarop de mededeling kwam van weinig professionalisme, waardering en respect; vijf dagen na de ongelofelijke prestatie, alle omhelzingen, feesten en mooie speeches! Terwijl het bestuur deze beslissing al veel eerder had genomen en zelfs allang een opvolger had gevonden. Communicatief en inhoudelijk verdient het geen schoonheidsprijs. Het stelt mij teleur dat mijn loyaliteit en inzet zo beloond wordt.”

“Ik ga mij nu richten op de toekomst. Ik ben klaar voor de volgende uitdaging. Ik wil Schaerweijde bedanken voor de mooie uitdaging en de fantastische tijd die ik op de club heb gehad. De warmte, de vreugde en de beleving van alle mensen en vrijwilligers van deze mooie club waardeer ik enorm!”

“Ik ben ontzettend trots op de jongens en de manier waarop de spelers hebben gestreden en gepresteerd. Ik wens Schaerweijde heren 1 heel veel succes en plezier in de Hoofdklasse 2011-2012!”

Comments (7)

 1. Zeistenaar

  Chris in mijn ogen ben je een held. Ik snap dit echt niet, 3 jaar lang met hart en ziel jezelf inzetten, een echt collectief smeden en promotie afdwingen!!! Een prestatie van formaat om daarna als oud vuil afgeserveerd te worden, schande!

 2. Amsterdammer

  Bizarre sport zeg. Da’s de omgekeerde wereld, succes hebben en er dan uitvliegen, is niet chique. Bij miscommunicatie kan ik het mij voorstellen dat je je biezen kan pakken, maar na een groot succes de pleiterik mogen magen klinkt wel heel raar. Goed genoeg voor de Ov.kl. en te licht voor de Hfdkl.
  Is er ook nog een verhaal van de SW kant? Ik hoop dat wij het mogen lezen. Een succescoach verdiend een degelijke verklaring voor zijn contractbeëindiging, “verschil van inzicht” is te dun. “We zijn toe aan een nieuwe impuls” of zo, is zoooo ontzettend “voetbal”. Is de revolutie al uitgebroken bij SW? Als het niet zo is dan voorspel ik SW geen lang leven in de Hfdkl. Kom op mannen!

 3. 3 jaar coach, 3 jaar, play-offs en in het laatste jaar promoveren. wat heb je dan niet goed gedaan? Het is een schande! Schaerweijde, ga je schamen!! of kom met een goed verhaal!!!! echt schandalig!

 4. Spelersgroep klaar voor de hoofdklasse, trainer klaar voor de hoofdklasse, begeleidingsstaf klaar voor de hoofdklasse, maar bestuur absoluut niet klaar voor de hoofdklasse, zo blijkt uit dit gedrag. Een blamage wat Schaerweijde hier laat zien. En zo eindigt een prachtig seizoen met dank aan het bestuur dan toch nog in mineur.

 5. Christian, je bent een winner, het bestuur van SW zijn losers!

 6. Grauwsluier over Schaerweijde

  Wat een domper. Weg is de feestvreugde, weg de euforie, weg de blijheid om de promotie van Schaerweijde naar de Hoofdklasse.
  Ik begrijp dank zij de beslissing van twee (of was het slechts een?) bestuurder. Zijn de feodale tijden terug gekeerd?
  Maar wat erger is, alles buiten de spelersgroep en de staf om. Een beslissing die al ruim voor de Play Offs genomen is. Dus weg vertrouwen. Wie zal de volgende zijn? De spelers zullen dit altijd met zich mee dragen. Die kunnen toch niet met een goed gevoel de toekomst in gaan? En wat zullen de leden en sponsoren hiervan vinden? Dat valt te raden.

  Visie? Toe aan nieuwe inzichten? Een nieuwe coach aangesteld die zich al bewezen heeft? Waarmee dan? Dit is toch niet uit te leggen?

  Plaatsvervangende schaamte, dat is wat er slechts rest.

 7. buitenstaander

  Is dit niet een logisch gevolg van de wetgeving in Nederland? 3 keer een jaarcontract en dan verlengen betekent een vast contract. Kan me voorstellen dat een club daar niet op zit te wachten?

Reageer