Champions Trophy (H): Australië eerste na winst op India

Titelverdediger Australië heeft woensdag tijdens de Champions Trophy het duel met India gewonnen. In Breda werd het 3-1 waardoor de Australiërs aan kop gaan met een punt voorsprong op Nederland.

India kan tijdens de Champions Trophy geen beroep meer doen op Ramandeep Singh. De Indiër liep in het openingsduel met Pakistan (4-0 winst) een knieblessure op. Hij miste hierdoor ook de wedstrijd tegen Argentinië (2-1 winst).

Blessure Ramandeep

Op maandag onderging Ramandeep een MRI-scan en daaruit bleek de ernst van de kwetsuur. Er werd kraakbeenletsel geconstateerd waardoor Ramandeep in ieder geval in Breda niet meer in actie komt. India besloot geen vervanger voor hem op te roepen, waardoor de ploeg de rest van het toernooi uit 17 spelers bestaat.

Zowel India als Australië waren na twee duels nog ongeslagen op de Champions Trophy. India had een honderdprocentscore terwijl Australië punten liet liggen tegen België (3-3).

Australië op voorsprong

Na zes minuten kwam Australië op voorsprong. Aanvoerder Eddie Ockenden sprintte de vrije ruimte in en bereikte met zijn backhand Lachlan Sharp, die de bal bij de tweede paal over de doellijn tikte.

Vier minuten later was het gelijk. India was succesvol met de tweede strafcorner. De eerste was mislukt door een slechte stop. Ook de tweede corner werd slecht gestopt, maar India bleef in balbezit. De bal kwam vervolgens bij Sunil Sowmarpet die vanaf de rechterkant voorgaf. Varum Kumar ontving de bal en liet de naar de hoek duikende doelman Tyler Lovell kansloos.

Australië weer op voorsprong

Vlak voor het verstrijken van het eerste kwart kwam Australië opnieuw op voorsprong. De eerste strafcorner leidde tot een lange corner. De bal werd de Indiase cirkel in geslagen. Sreejesh Parattu gaf een rebound weg, die werd opgepikt door Tom Craig. Zijn backhand werd nog aangeraakt door Parattu waarna de bal langzaam over de doellijn stuiterde: 1-2.

In het tweede kwart ontsnapte India aan een grotere achterstand. De paal stond een Australische cornertreffer van Trent Mitton in de weg, waarna de rebound van Jake Whetton voor de lijn werd weggehaald. Ook India kreeg voor rust nog een mogelijkheid op een treffer. Het schot van Manpreet Singh werd gered door Lovell.

Ondanks groen met elf in het veld

India begon het derde kwart met twee man minder. Aanvoerder Manpreet Singh had een gele kaart gekregen, omdat India ondanks een groen voor rust met elf man bleef spelen. Het was een dure kaart, want Australië kwam niet veel later op 3-1.

In een snelle tegenaanval sneed Craig door de Indiase defensie. Zijn schot werd door Mitton in het doel getipt. Het was de derde treffer voor de Australiër, die tot nu toe nog in elk duel van de Champions Trophy scoorde.

India zoekt aansluiting

India ging in het laatste kwart op zoek naar de aansluitingstreffer. Vivek Prasad was dichtbij de 3-2, maar zijn inzet ging langs de verkeerde kant van de paal. Sardar Singh moet vanaf links vrij uithalen. Zijn backhand werd door Lovell gekeerd.

Tegen het einde van het duel probeerde India nog aan te zetten voor een slotoffensief door doelman Parattu te wisselen voor een extra veldspeler. Het leverde drie strafcorners op rij op, waarvan de laatste werd benut door Harmanpreet Singh.

Gelijkmaker valt niet

Met nog minder dan een minuut op de klok forceerde India nog een corner. De inzet van Harmanpreet werd er door de Australische defensie uitgelopen.

India-Australië 3-2 (2-1)
6.Lachlan Sharp 0-1
10.Varun Kumar 1-1
15.Tom Craig 2-1
33.Trent Mitton 3-1
58.Harmanpreet Singh 3-2 (sc)

Stand van zaken

Rang Land Gespeeld Gewonnen Gelijk Verloren Voor Tegen Punten
1. Australië 3 2 1 0 8 6 7
2. Nederland 3 2 0 1 11 3 6
3. India 3 2 0 1 8 4 6
4. Argentinië 3 1 1 1 4 4 4
5. België 3 0 2 1 5 10 2
6. Pakistan 3 0 0 3 1 10 0

Programma donderdag

15.00 uur: Argentinië-Pakistan
17.00 uur: India-België
19.30 uur: Nederland-Australië

Reageer

Contact Us