Champions Trophy (H): België legt beslag op de vijfde plaats

De Belgische heren hebben een teleurstellend verlopen Champions Trophy afgesloten met een vijfde plaats. In de plaatsingswedstrijd had België shoot-outs nodig om Pakistan te verslaan. Na de reguliere speeltijd was de stand 2-2.

Na een doelpuntloos eerste kwart kwam Pakistan, dat vrijdag met 4-2 had verloren van België, op voorsprong. Ali Shan rondde een individuele actie af door doelman Loïc van Doren te omspelen en de bal binnen te schieten. Van Doren, die komend seizoen voor Den Bosch speelt, zat overigens met zijn stick nog aan de bal.

België afwezig

België liet zich in het eerste en een groot deel van het tweede kwart niet zien. Pas na een minuut of twintig schoot de ploeg voor het eerst op het Pakistaanse doel. De inzet van Cédric Charlier belandde naast het doel. Daarna kwamen de Belgen wat meer op de vijandelijke helft. Dat leidde vlak voor rust tot een strafbel, die werd benut door Tom Boon.

Na rust leidde een fout van Imran Butt de 2-1 voor België in. De doelman schopte namelijk de bal precies in de stick van Gauthier Boccard, die afspeelde aan John-John Dohmen. Zijn schot werd vlak voor de doellijn nog aangetikt door Florent van Aubel.

Mogelijkheden voor Pakistan

Na het doelpunt kwam België weinig meer in het spel voor. Pakistan kreeg goede mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Na een snelle counter kwam de bal bij Abu Mahmood die oog-in-oog met Van Doren de bal ver naast schoot. Van Doren redde vervolgens op een schot van Ali Shan na een combinatie met Muhammad Qadir.

Met iets meer dan een minuut te spelen besloot Pakistan de keeper in te wisselen voor een extra veldspeler. Het offensief leverde een strafcorner op. Deze leek in eerste instantie mis te gaan, omdat de bal slecht werd gestopt. Pakistan bleef in balbezit en Muhammad Irfan bediende Toseeq Arshad die de bal door de benen van Van Doren in het doel schoot.

Shoot-outs

Vanwege de gelijke stand moesten er shoot-outs worden genomen. Daarin speelde Van Doren een hoofdrol door vier shoot-outs tegen te houden. Alleen Abu Mahmood scoorde voor Pakistan. Voor België waren Felix Denayer en Arthur de Sloover trefzeker.

België-Pakistan 2-2 (1-1) België wint na shoot-outs 2-1
16.Ali Shan 0-1
27.Tom Boon 1-1 (sb)
34.Florent van Aubel 2-1
60.Toseeq Arshad 2-2

Reageer

Contact Us