Champions Trophy (H): België sleept punt uit het vuur tegen India - Hoofdklasse Hockey Nederland

Champions Trophy (H): België sleept punt uit het vuur tegen India

Op de vierde speeldag van de Champions Trophy in Breda bleef het duel tussen India en België onbeslist. Het werd donderdag 1-1. India houdt plaatsing voor de finale in eigen hand. België is hekkensluiter na de overwinning van Pakistan eerder op de dag.

India kende tot dusver een goed toernooi met zeges op aartsrivaal Pakistan en olympisch kampioen Argentinië. Alleen het duel met wereldkampioen en titelverdediger Australië ging verloren. De Belgen stelden teleur. Na de 3-3 op de openingsdag tegen de Australiërs ging België flink onderuit tegen Nederland (1-6). Daarna volgde een matte en ongeïnspireerde remise tegen Argentinië (1-1).

België niet uit de verf

Ook tegen India kwam de nummer drie van de wereld niet uit de verf. Pas na rust leek er wat meer leven in het spel van de Belgen te komen. Op dat moment stond de ploeg al op een 1-0 achterstand. Het doelpunt viel al in de tiende minuut. Nadat Mandeep Singh een waarschuwingsschot had gegeven, zijn inzet belandde via doelman Vincent Vanasch op de paal, verzilverde Harmanpreet Singh een strafcorner.

In eerste instantie leek India te mogen aanleggen voor een strafbal. De eerste strafcorner kwam op het lichaam van de Belgische lijnstop. Uit de videoreferral bleek inzet van Harmanpreet niet op doel te zijn, waardoor de toegegeven strafbal werd omgezet in een tweede strafcorner die vervolgens werd benut door Harmanpreet.

België maakt op valreep gelijk

Na rust voerde België op jacht naar de gelijkmaker de druk op. Er waren kansen voor Thomas Briels en Florent van Aubel. John-John Dohmen schoot op de paal. Met name in het vierde kwart kwam India niet meer van eigen helft.

Met nog zes minuten op de klok werd doelman Vanasch ingewisseld voor een extra veldspeler. Hierdoor nam de druk op India nog meer toe. De strafcorners volgden elkaar in snel tempo op. Bij de elfde poging vond Loïck Luypaert dan eindelijk een gaatje en verschalkte de prima keepende Sreejesh Parattu: 1-1. Een halve minuut voor het einde kon België nog de overwinning grijpen. Luypaert kon Parattu niet nog een keer verrassen.

India-België 1-1 (1-0)
10.Harmanpreet Singh 1-0 (sc)
59.Loïck Luypaert 1-1 (sc)

Reageer