Champions Trophy (H): Eerste overwinning voor Pakistan

Pakistan heeft zijn eerste overwinning geboekt tijdens de laatste editie van de Champions Trophy. Het nog puntloze Pakistan was donderdag in Breda met 4-1 te sterk voor Argentinië, dat de tweede nederlaag van het zeslandentoernooi leed.

Argentinië kwam voor de derde keer in vier wedstrijden op achterstand. In de tiende minuut rondde Muhammad Irfan jr. een voorzet van Umar Bhutta af. Het was de derde mogelijkheid die Pakistan in de beginfase kreeg. De ploeg van bondscoach Roelant Oltmans zocht zonder enige schroom de aanval en werd daarvoor beloond.

Berekenend

Argentinië speelde net als in de eerdere duels tijdens de Champions Trophy berekenend. De olympisch kampioen deelde een aantal speldenprikjes uit met onder meer een goede kans voor Matias Rey. Zijn inzet werd gekeerd door doelman Imran Butt. Vlak voor rust kwamen de Argentijnen op gelijk hoogte. Matias Paredes rondde een snelle aanval bij de tweede paal af.

In het vierde kwart trok Pakistan het duel naar zich toe, nadat het lange tijd een gelijk opgaande strijd was. Mubashar Ali pushte raak uit een strafcorner. De bal ging door de benen van doelman Tomas Santiago. Pakistan profiteerde optimaal van het feit dat een Argentijnse verdediger naar de middenlijn was gestuurd vanwege te vroeg uitlopen bij de corner.

Pakistan op weg naar zege

Twee minuten later werd het zelfs 3-1 voor Pakistan. Ajaz Ahmad tipte een schot van Rashid Mehmood in het doel. Daarna was er een fase van drie minuten waarin drie gele kaarten werden getoond. De Argentijnen Pedro Ibarra, Matias Rey en Pakistani Muhammad Yaqoob moesten vijf minuten naar de kant.

Pakistan, dat in de eerdere drie wedstrijden slechts één keer scoorde, maakte zelfs een vierde treffer. Aleem Bilal benutte de strafbal door de Argentijnse goalie de verkeerde kant op te sturen.

Kansen op meer voor Pakistan

Argentinië besloot de keeper in te wisselen voor een extra veldspeler. Een slotoffensief kwam er niet. Pakistan kreeg nog goede mogelijkheden om de score op te voeren, maar met het lege doel stond het vizier van Irfan jr. en Muhammad Qadir niet scherp.

Argentinië-Pakistan 1-4 (1-1)
10.Muhammad Irfan jr. 0-1
29.Matias Paredes 1-1
47.Mubashar Ali 1-2 (sc)
49.Ajaz Ahmad 1-3
58.Aleem Bilal 1-4 (sb)

Reageer

Contact Us