Champions Trophy (H): Gelijkspel bij Argentinië-België

Op de derde speeldag van de Champions Trophy heeft het duel tussen Argentinië en België geen winnaar opgeleverd. In Breda eindigde dinsdag het duel in 1-1.

Beide ploegen zochten revanche na de nederlaag in de tweede wedstrijd. Argentinië ging zondag met 2-1 onderuit tegen India terwijl een dag eerder met dezelfde cijfers was gewonnen van Nederland. Dat Nederlands elftal bracht België op de tweede speeldag een fikse nederlaag toe: 6-1. Ook het eerste duel op de Champions Trophy wisten de Belgen niet te winnen. Het werd op de openingsdag 3-3 tegen titelverdediger Australië.

Matte eerste helft

Na de rustdag van gisteren was het behoorlijk mat wat Argentinië en België op de mat legden. De kansen waren voor rust op een hand te tellen. De Argentijnen waren voornamelijk gevaarlijk met de strafcorner. De eerste van de vier werd wel meteen benut door Gonzalo Peillat, zijn derde doelpunt dit toernooi.

Ook de Belgen kregen een strafcorner en een paar mogelijkheden op een doelpunt. Cédric Charlier zag zijn inzet gestopt door Tomas Santiago en Sébastien Dockier schoot de bal met een stuit naast het Argentijnse doel.

Duel wil niet ontbranden

Halverwege het derde kwart was het wel raak voor de Belgen. Amaury Keusters tikte de bal bij de tweede paal binnen. De gelijkmaker deed het duel echter niet ontbranden. Beide ploegen kregen nog wel kansjes, maar gescoord werd er niet meer.

Argentinië-België 1-1(1-0)
14.Gonzalo Peillat 1-0 (sc)
37.Amaury Keusters 1-1

John-John-Dohmen-België-Record-Instagram

Reageer

Contact Us