Champions Trophy (H): India te sterk voor Argentinië

De heren van India kennen een sterke start van de Champions Trophy in Breda. Zondag werd Argentinië met 2-1 verslagen.

Beide teams wonnen zaterdag hun openingsduel in Breda. India was met ruime cijfers te sterk voor aartsrivaal Pakistan, maar de 4-0 eindstand was geflatteerd. Argentinië was met 2-1 te sterk voor Nederland. Matias Paredes besliste het duel vlak voor het eindsignaal door bij de tweede paal de bal achter doelman Sam van der Ven te tikken.

Knieblessure Ramandeep

India moest het tegen de Argentijnen stellen zonder Ramandeep Singh. De Indiër zal tijdens de Champions Trophy niet meer in actie komen vanwege een kniekwetsuur. Maandag moet een MRI-scan uitwijzen wat de ernst van de blessure is.

De beginfase van het duel was voor India. Het overwicht leidde echter niet tot kansen. Het waren de Argentijnen die de eerste mogelijkheden kregen van het duel. Gonzalo Peillat mocht drie keer op rij aanleggen voor een strafcorner. Nadat zijn eerste twee pogingen stuitten op de uitloper, waarbij Mandeep Singh hinkelend het veld even moest verlaten, werd de laatste inzet gered door doelman Sreejesh Parattu. De sluitpost reageerde even later ook alert na een mooie Argentijnse combinatie.

India op 1-0

Nog geen twee minuten in het tweede kwart kwam India op voorsprong. De Indiërs toonden zich effectiever met de strafcorner. Harmanpreet Singh pushte raak uit de eerste poging.

En vlak voor rust nam India zelf een 2-0 voorsprong. De Argentijnse defensie tastte mis bij een scoop, die werd opgevangen door Dilpreet Singh. Hij gaf, op de huid gezeten door de keeper en een verdediger, een kort passje op Mandeep Singh, die de bal binnen tipte.

Peillat weer trefzeker

Toch slaagde India er niet in de nul te houden tot aan de rust. Peillat bracht de spanning terug in de wedstrijd door vanaf de kop van de cirkel de bal kiezelhard in de bovenhoek te pushen.

Na rust hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht. Zowel Argentinië en India kreeg in het derde kwart een goede mogelijkheid om te scoren. Peillat pushte maar net naast uit een strafcorner en doelman Tomas Santiago voorkwam een grotere Argentijnse achterstand door de inzet van Dilpreet Singh te keren.

Duel kakt in

De wedstrijd kakte daarna in. Het vierde kwart kende weinig hoogtepunten. Lucas Vila was dichtbij de gelijkmaker, maar zijn backhand werd voor de lijn weggehaald door Varun Kumar. Ook India kreeg nog een goede mogelijkheid om de score te vergroten. Uit een messcherpe counter tikte Sunil Sowmarpet de bal maar net naast het Argentijnse doel.

India-Argentinië 2-1 (2-1)
17.Harmanpreet Singh 1-0 (sc)
28.Mandeep Singh 2-0
30.Gonzalo Peillat 2-1 (sc)

Reageer

Contact Us