Champions Trophy (H): Peillat leidt Argentinië langs Australië

Dankzij drie rake strafcorners van Gonzalo Peillat heeft Argentinië op de vijfde speeldag met 3-2 gewonnen Australië. Door de overwinning spelen de Argentijnen zondag om het brons.

Australië was al geplaatst voor de finale van de Champions Trophy na de 3-1 zege op Nederland. Voor de Argentijnen stond er zoals gezegd meer op het spel. Door de 4-2 zege van België op Pakistan was de olympisch kampioen gezakt naar de vijfde plaats op de ranglijst. Er moest gewonnen worden van de Australiërs om zich te plaatsen voor de strijd om het brons.

Eerste kansje Australië

Australië deelde het eerste speldenprikje van de wedstrijd uit. Tim Brand bediende Tom Craig, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Juan Vivaldi. Argentinië ging effectiever met de kansen om. Nadat de eerste strafcorner uitmondde in een tweede pushte Gonzalo Peillat de bal na dertien minuten achter doelman Tyler Lovell.

Lang konden de Argentijnen niet genieten van de voorsprong. Australië maakte snel na de start van het tweede kwart gelijk. Brand gaf het beslissende tikje op het schot van Flynn Ogilvie, die de bal had ontvangen na een actie van Daniel Beale.

Weer raak Peillat

Argentinië kwam na 21 minuten opnieuw aan de leiding. Het doelpunt was een kopie van de openingstreffer. De derde strafcorner leidde tot de vierde die onberispelijk raak werd gepusht door Peillat, zijn vijfde treffer alweer van het zeslandentoernooi.

Lucas Vila was daarna nog dichtbij een derde Argentijns doelpunt. Zijn schot werd gekeerd door Lovell en Jake Harvie maakte een push van Peillat onschadelijk door goed uit te lopen bij de strafcorner van Argentinië. Veel zette Australië daar niet tegenover. Hun eerste corner werd voor de lijn weggehaald.

Blessure Vivaldi

Argentinië raakte vlak voor rust wel Vivaldi kwijt. De doelman moest met ogenschijnlijk een blessure naar de kant. Zijn plek werd ingenomen door Tomas Santiago, die tijdens de Champions Trophy al de nodig speelminuten maakte.

In het derde kwart hielden de ploegen elkaar goed in evenwicht. Negatief hoogtepunt was de gele kaart en tien minuten tijdstraf voor Juan Lopez na een charge op Matthew Swann. De Australiër kon niet op eigen kracht het veld verlaten, werd opgelapt en kon vervolgens weer binnen te lijnen terugkeren.

Geel voor Whetton

Australië begon het vierde en laatste kwart met tien man, nadat Jake Whetton net voor de zoemer van het einde van het derde kwart een gele kaart had gekregen. Hij moest vijf minuten op de strafbank plaatsnemen.

Met zijn derde treffer uit een corner leek Peillat de wedstrijd voortijdig te beslissen. Zijn push werd aangeraakt door de uitloper, waardoor de bal via een stuit in het doel belandde. Australië vond al snel weer aansluiting. Pedro Ibarra tastte mis bij een scoop van Blake Govers. Hierdoor kwam de bal bij Brand terecht die met de backhand zijn tweede doelpunt van het duel maakte.

Govers pusht op de paal

De Australiërs zetten aan voor een slotoffensief door Lovell te wisselen voor een extra veldspeler. De titelverdediger kreeg twee strafcorners. Argentinië ontsnapte daarbij aan de gelijkmaker, nadat Blake Govers de tweede corner tegen de paal pushte.

Argentinië-Australië 3-2 (2-1)
13.Gonzalo Peillat 1-0 (sc)
16.Tim Brand 1-1
21.Gonzalo Peillat 2-1 (sc)
51.Gonzalo Peillat 3-1 (sc)
52.Tim Brand 3-2

Reageer

Contact Us