Champions Trophy selectie Oranje heren bekend | Hoofdklasse Hockey Nederland

Champions Trophy selectie Oranje heren bekend

Bondscoach Max Caldas, heeft tijdens een persconferentie de selectie bekend gemaakt waarmee hij gaat deelnemen aan de Hero Hockey Champions Trophy 2014. De Champions Trophy vindt plaats van 6 tot en met 14 december 2014 in Bhubaneswar, India.

De opvallendste afwezige in de selectie van de nieuwe bondscoach is aanvaller Billy Bakker. Daarnaast heeft Caldas er ook voor gekozen WK-ganger Jelle Galema en Bob de Voogd thuis te laten.

In vergelijking met het WK zijn Glenn Schuurman, Diede van Puffelen, Mirco Pruyser, Martijn Havenga en Niek van der Schoot nieuw in de selectie. De laatste drie debuteren bij het grote Oranje.

Selectie Hero Hockey Champions Trophy 2014:

Nummer Naam Club Interlands Goals
9 Seve van Ass H.C. Rotterdam 60 8
13 Sander Baart M.H.C. Oranje-Zwart 76 4
26 Pirmin Blaak (GK) H.C. Rotterdam 13 0
17 Martijn Havenga S.V. Kampong 0 0
11 Jeroen Hertzberger H.C. Rotterdam 149 68
22 Rogier Hofman H.C. Bloemendaal 168 38
24 Robert van der Horst M.H.C. Oranje-Zwart 222 12
27 Constantijn Jonker S.V. Kampong 58 22
14 Robbert Kemperman S.V. Kampong 119 27
3 Floris van der Linden H.G.C. 20 0
16 Mirco Pruyser Amsterdamsche H.& B.C. 0 0
15 Diede van Puffelen H.C. Bloemendaal 1 0
21 Niek van der Schoot M.H.C. Oranje-Zwart 0 0
6 Glenn Schuurman H.C. Bloemendaal 17 0
1 Jaap Stockmann (GK) H.C. Bloemendaal 102 0
10 Valentin Verga Amsterdamsche H.& B.C. 92 17
30 Mink van der Weerden M.H.C. Oranje-Zwart 61 42
12 Sander de Wijn S.V. Kampong 60 5

Afvallers

De bondscoach heeft de volgende vijftien spelers niet geselecteerd uit de trainingsgroep:
Billy Bakker (Amsterdam), Erik Bouwens (Kampong), Roel Bovendeert (Bloemendaal), Thierry Brinkman (Kampong), Jan-Willem Buissant (Amsterdam), Jelle Galema (Oranje-Zwart), Tom Hiebendaal (HGC), Rik van Kan (HGC), Nicki Leijs (Amsterdam), Pepijn Luijkx (Kampong), Johannes Mooij (Amsterdam), Oliver Polkamp (Rotterdam), Hidde Turkstra (Rotterdam), Sam van der Ven (HGC) en Bob de Voogd (Oranje-Zwart).

 

Comments (24)

 1. We gaan voor plek 5 tm 8 ofzo?? Wederom erg vreemde namen die er tussen staan… Maar de tijd zal t leren. Ben benieuwd iig

 2. PietJanKees

  Toch wel opvallend dat Caldas Bakker en de Voogd niet meeneemt. Aangezien de Voogd nogal goed stond te hockeyen tot nu toe in de hoofdklasse… Nu kunnen we trouwens wel eens gaan zien of Pruyser ook in Oranje die goaltjesdief kan zijn die hij in de hoofdklasse is.

 3. Vind het wel gedurfd om Billy Bakker niet mee te nemen. Is ook een signaal naar iedereen: je moet blijven knallen om in Oranje te spelen. En signaal naar nieuwe jongens: je maakt altijd een kans. Om die reden had ik het wel gedurfder gevonden als Mooij ipv Van de Horst was meegevraagd, en die is op OS in 2016 sowieso beter dan Horst. juist nu investeren in jonge gasten

 4. ik weet niet of je Mooij hebt zien hockeyen bij de amsterdam dit seizoen. Toch redelijk wat foutjes.. En beter dan van der horst op OS2016, laat me niet lachen..

 5. Ongelooflijk wat zullen ze De Voogd missen, een speler waar een bondscoach toch niet om heen zou kunnen. Hij heeft de afgelopen tijd toch zeker laten zien dat hij er juist wel thuishoort, vreemde keuze…

 6. Mooij mee zou raar zijn. Presteert dramatisch.
  Caldas gaat deze jongens testen op een groot toernooi.
  Opstelling OS 2016

  Stockman
  Havenga-de wijn-horst-vdW
  Hofman-Baart-Kemperman
  Verga-Pruyser-Jonker

 7. je kan je ook afvragen waarom twee verschillende bondscoaches het allebei niet nodig vonden om hem te selecteren, als iemand het goed genoeg doet neemt de bondscoach hem altijd mee

  overdreven gedoe dat de voogt zo goed zou spelen.. op basis van het spelersklassement van hockey.nl waar zijn coach hem gewoon elke week 5 punten voor geeft?

 8. Vorm is de king ? daar gaan we weer hoor met onze Bondscoach.

 9. Hoezo daar gaan we weer? Hij heeft alles gewonnen wat er te winnen valt. Ellen hoog viel af om die reden en was een jaar later de beste speelster van het toernooi. Idem voor Welten. Laat Billy eerst maar is presteren voor ie weer opgenomen gaat worden.

 10. Prima signaal van Caldas om Bakker een keer thuis te laten. Komt hij sterker uit. Of Pruyser de goaltjesdief kan worden die hij in de hoofdklasse normaliter is blijft een vraag. Dat Jonker dat niet is hebben we op het WK weer gezien. Maar vd Linden/ vd Schoot, Havenga, van Puffelen en Schuurman het is natuurlijk uitgesproken middelmaat. Op kwaliteit had de Voogd mee gemoeten maar blijkbaar teveel voor zichzelf gekozen.

 11. Kan het niet zijn dat Bob niet mee gaat omdat Caldas de jongere gasten een kans geeft. Als ze het goed doen heeft Bob concurrentie, anders zie we Bob bij het volgende toernooi. Of is dit heel onrealistisch?

 12. puffelen, schuurman, schoot, havenga en van der linden, allemaal veel minder kwaliteiten dan Mooij en Buissant, begrijp die keuze dus echt niet. ok die Buissant zal wel lastig zijn, maar beter dan van die grijze muizen. Mooij speelt de pannen van het dak, is zeer jong en dus echt toekomst. verder had ik die kleine brinkman ook sowieso meegenomen. dat wordt later toch nederlands elftal materiaal, kan je beter zo vroeg mogelijk in investeren. wat heb je dan nog aan Jonker of Hertzberger?

  de voogd gaat niet mee omdat hij naar India gaat.
  bakker thuislaten is terecht en prima voor hem.

 13. Als je Diede van Puffelen niet goed genoeg vindt
  voor het ned elftal,dan ken je de kwaliteiten niet van deze speler.
  We hebben al genoeg hardlopers gehad in het ned.elftal,en wordt dus tijd voor meer spelers met inzicht,raffinement,en voor het team spelen.
  Daar van Puffelen niet het type speler is die wil of moet opvallen door het maken van veel acties,valt hij bij het grote publiek minder op.

 14. zit er soms een assistent en voormalige coach van bloemendaal in de begeleiding? puffelen en schuurman…kom op zeg

 15. Consequent? Nou nee

  Wat een onzin om Bob thuis te laten omdat hij voor India kiest en de andere India-gangers wel meenemen “omdat ze al een contract hebben”. Vorig jaar bleek dat dat contract prima te negeren eas (zie bijvoorbeeld door Pirmin) rn nu kan dat opeens niet?
  Het gaat gewoon om commitment: als je als coach niet wilt dat je spelers gaan moet je dat uitdragen en je niet bij de vaste krachten verschuilen achter het contract…. Gaat deze Argentijn nu al beginnen met ouderwets Nederlands polderen?

 16. Sorry, maar ik snap niet dat jullie denken het beter te weten. het is niet als of jullie alle clubs scouten etc. Nu even mijn Kampong bril op: Havenga zie ik wekelijks spelen, komt steeds beter mee. en ter verdediging van alle oranje spitsen: op het WK hebben we niet veel gescoord, dus dat de spitsen dan ook niet veel scoren is niet meer dan normaal.

 17. Correctie: we moet ‘ze’ zijn

 18. Zie ik het nou goed dat Kemperman het nummer van Teun heeft gepakt?

 19. Amsterdamer

  Snap niet dat Mark Rijkers van Den Bosch niet bij de trainingsgroep zit en niet meegaat. Die maakt geen fouten en is stabiel. In vergelijking met vd Linden en Havenga een klasse beter en voor de toekomst een betere Balkenstein.

 20. Max heeft bij de dames aangetoond dat hij een selectie maakt met de op dat moment beste spelers passend bij de gekozen tactiek.
  Dat lijkt me ook de taak van de bondscoach, zorg voor het best functionerende NL-elftal. En dat kan betekenen dat niet altijd de 21 beste hockeyers worden geselecteerd.

  Prima selectie, laten we kijken wat we presteren op de CT en van daaruit doorselecteren naar het volgende toernooi.

 21. @amsterdammer; jij bent de realiteit echt volledig uit het oog verloren. Als er iemand van denbosch geselecteerd moet worden is het Gijs Campbell. Deze middenvelder zie ik wekelijks erg goed spelen en is anders dan de doorsnee Nederlandse hockeyer.

 22. @Locomania Boys jullie praten onzin.. Bram van Groessen, dat is pas een grote speler

 23. Als je zo alle commentaren leest zou je denken dat elke speler die in de hoofdklasse speelt reageert om zijn teamgenoten of zichzelf te laten selecteren.

  Lekker belangrijk wie er mee gaat. Jullie hebben niet iedereen zien spelen. Ik ook niet. Zullen we morgen weer alle wedstrijden volgen ?

 24. Bram van Groessen laat mij niet lachen. Campbell zeker een optie lijkt mij

Reageer