Charlesworth: "Knowles uit voorzorg naar het ziekenhuis' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Charlesworth: “Knowles uit voorzorg naar het ziekenhuis’

Na de 4-0 overwinning op India gaan de Kookaburras van bondscoach Ric Charlesworth als koploper de halve finales is. Wel zagen de Australiërs captain Mark Knowles op een brancard afgevoerd worden en Jamie Dwyer en Matt Swann strompelend het veld af lopen.

Vlak voor rust schrokken zowel publiek als spelers op toen captain Knowles met zijn hoofd in zijn handen op het veld bleef liggen. De aanvoerder kwam in botsing met het lichaam van een Indiër een leek zijn hoofd vast te houden uit angst voor een nekblessure. Na enkele minuten werd hij ingesnoerd op de brancard voorzichtig het veld afgereden en afgevoerd naar het ziekenhuis. Charlesworth denkt dat het er erger uit zag dan dat het is. “Hij had pijn in zijn nek en daar moet je altijd voorzichtig mee zijn. Dus hij is voor de zekerheid naar het ziekenhuis gegaan. Als ik het goed zag was het geen hele hard botsing dus ik hoop op het beste.”

In het tweede bedrijf moesten ook Jamie Dwyer en Matt Swann strompelend het veld verlaten om niet meer terug te keren. Hen liet de bondscoach echter uit voorzorg op de bank. Mede hierdoor was de tweede helft een stuk minder aantrekkelijk dan de beginfase van het duel. “We hadden uiteindelijk wel drie spelers minder om te rouleren,” verklaart Charlesworth. “Het was voor de rest dus hard werken in dit warme weer. Maar we spelen ook trainingswedstrijden op hoge intensiteit dus het zou op zich probleem voor ze moeten zijn.”

De Kookaburras hebben wel even om weer te herstellen en bij te komen van de zware poulewedstrijden. Vrijdag staat pas de halve finale op het programma. Wie daar de tegenstander wordt is nog niet bekend maar het lijkt Charlesworth ook niet zoveel uit te maken. Als hem wordt gevraagd hoe hij aankijkt tegen een (halve) finale tegen Nederland antwoordt hij: “Wij hebben acht andere spelers in ons team bij bij de Hockey World League en daarnaast hebben we toen denk ik ook wat ongelukkig verloren. Dit toernooi kan het weer heel anders gaan en halen we er misschien wel meer succes uit.”

Note van de redactie: Uiteindelijk is Mark Knowles aan het eind van de dag weer teruggekeerd bij de groep, zij het wel met veel hoofd- en spierpijn.

Reageer