Charlesworth: 'Londen leerde ons dat we er hard voor moesten blijven werken' - Hoofdklasse Hockey Nederland

Charlesworth: ‘Londen leerde ons dat we er hard voor moesten blijven werken’

Na een sterke groepsfase waarin de Australische heren geen punt verspilden, won de ploeg van Ric Charlesworth gister ook de halve finale met gemak. In de strijd om een finale plek werd Argentinië met 5-1 verslagen. De bondscoach kan dan ook niet anders dan tevreden terugkijken op het verloop van het WK tot nu toe.

Australië Argentinië heren WK RU
Jeremy Hayward viert zijn rake corner. Credit: Roel Ubels

“Ik denk dat we een goede eerste helft speelden. We wisten dat Argentinië wat lastige spelers in het veld had en zodra we hen onder de knie hadden ging het goed. We scoorden wat corners en dat geeft natuurlijk een boost. Onze twee helft was ook prima maar aan het einde verloren we onze focus,” aldus de bondscoach doelend op het late Argentijnse doelpunt dat Australië bij een 5-0 voorsprong tegen kreeg.”

Charlesworth was zeer te spreken over zijn tegenstander, en vooral over de manier waarop Los Leones  het WK speelden. “Wat Argentinië doet is goed voor de sport. Hun speelstijl is anders en spelen daarmee een super toernooi en daar wil ik ze ook echt mee feliciteren. Ik weet niet hoe hij Carlos Retegui twee team coacht. Hij is superman, echt ongelofelijk, ik zou het niet kunnen.”

De Kookaburras spelen een top WK, winnen elke wedstrijd met grote cijfers en zijn voor niet of niemand bang. Charlesworth geeft aan dat zijn ploeg er dan ook veel voor heeft gedaan. “We werken hard en het is niet altijd makkelijk. Dat punt probeer ik vaak te maken. Het is lastiger voor teams buiten Europa om aan dergelijke toernooien mee te doen, het kost ons veel geld. Het resultaat van dit toernooi is daarom ook belangrijk voor de subsidiëring van de sport in Australië. London heeft ons laten zien dat we er hard voor moeten werken (Australië verloor de halve finale na een 2-0 voorsprong van Duitsland, red.) en dat zullen we ook blijven doen.”

Als de afscheidnemende coach voor de 100e keer dit toernooi wordt gevraagd of hij blij is met Oranje als tegenstander in de finale zegt hij droog: “Nou, dat is natuurlijk een rare vraag want het lijkt me logisch dat ik liever tegen Maleisië speel. Ik weet dat Nederland gevaarlijk zal zijn met 15.000 man achter zich dus wij zullen veel beter moeten zijn. Nederland heeft het verdiend en wij hebben er ook hard voor gewerkt. Hopelijk wordt het een goede wedstrijd.”

Reageer