Christian Kurtz maakt indoorselectie EK bekend - Hoofdklasse Hockey Nederland

Christian Kurtz maakt indoorselectie EK bekend

De bondscoach van het Nederlands Elftal Heren Zaal, Christian Kurtz, heeft de selectie bekend gemaakt waarmee hij gaat deelnemen aan het EuroHockey Indoor Championship, welke gehouden wordt van 15 tot en met 17 januari 2016 in Praag, Tsjechië.

Oranje zaal heren Oostenrijk MdW Rohof (2)

Naam                                                             Zaalclub

Bakker Jochem Rotterdam
Beck (K) Youri Almere
Burkhardt Boris hdm
Campbell Gijs Den Bosch
Dam, van Thijs Rotterdam
Dijk, van Caspar Oranje Zwart
Goedegebuure (K) Laurens Amsterdam
Kranstauber Timmo Rotterdam
Leijs Nicki Amsterdam
Rohof Teun Amsterdam
Tigges Robert Amsterdam
Wortelboer Floris Den Bosch

Enigszins opvallend is de naam Casper van Dijk. Zijn club Oranje Zwart degradeerde vorig jaar, waardoor de Eindhovenaren dit seizoen op het één-na-hoogste indoorniveau, de Topklasse, uitkomen. Op Timmo Kranstauber, Thijs van Dam en Jochem Bakker van Rotterdam na, komen alle overige internationals uit in de Hoofdklasse Indoor Poule A.

Nederland, regerend wereldkampioen, komt uit in Poule B samen met Oostenrijk, Tsjechië en Zweden. Op vrijdag 15 januari 2016 om 12.20 uur spelen de heren hun eerste wedstrijd tegen Zweden. Voor het complete wedstrijdschema klik hier.

Comments (3)

  1. Waar is Oliver Polkamp in dit verhaal? Begenadigd zaalhockeyer, zeer technisch, gaat altijd tot het gaatje, goeie vent in de groep. We klagen in Nederland toch altijd over het gebrek aan karakter bij onze internationals? Dat kun je Polkamp in ieder geval niet ontzeggen… Zonde, gemiste kans! Ben heel benieuwd hoe het toernooi gaat verlopen met Kurtz aan het hoofd…

  2. Polkamp, naar mannetje.. Qua karakter zeker geen toevoeging aan dit team. Hoop vanzelfsprekend op een succesvol toernooi in Praag onder leiding van Kurtz.

  3. Ze zullen Kellerman wel missen verwacht ik

Reageer