Cox experimenteert tegen buitenlandse tegenstanders

Kampong zag na afgelopen seizoen een aantal zeer ervaren spelers vertrekken. Zowel Roderick Weusthof als Laurence Dochterty, Lukas Siebinga en Bruno van den Bosch stopten op het hoogste niveau en zijn inmiddels ‘vervangen’ door jongere spelers als Loïck Luypaert, Joost van de Vijfeijken, Pepijn Luijkx en Rutger Marres. Met deze nieuwelingen in de selectie verandert er logischerwijs ook het één en ander in de opstelling van de ploeg uit Utrecht. 

Cox

Middels oefenwedstrijden tegen veelal buitenlandse ploegen probeert coach Alexander Cox uit te puzzelen hoe zijn spelers optimaal kunnen presteren. Waar zet hij bijvoorbeeld international Sander de Wijn neer, die zowel op het middenveld als in de verdediging goed uit de voeten kan. “Sander en Loïck (Luypaert, red.) samen achterin zal ongelofelijk sterk zijn, maar ik heb ook veel goede verdedigers,” legt coach Cox zijn afwegingen in het AD/Utrechts Nieuwsblad uit. “We moeten dus kijken hoe we iedereen het beste laten spelen en Sander is daarin natuurlijk een belangrijke pion.”

Afgelopen weekend speelde Kampong tegen het Duitse UHC Hamburg van Moritz Fürste en aankomende week worden er tijdens het ‘Pre-season challenge toptoernooi oefenwedstrijden afgewerkt tegen Manheim, Daring en Uhlenhorst. Cox vertelt dat hij dit seizoen expres meer oefenwedstrijden heeft gepland dan normaal en ook het liefst tegen buitenlandse clubs. ” We wilden tegen sterke ploegen oefenen in plaats van tegen mindere, waar je al snel 3-0 voorstaat en de energie verdwijnt. Je kunt als coach nu ook meer experimenteren en wat makkelijker met je spelers praten. Tegen ploegen uit de hoofdklasse wil je niet altijd alles prijsgeven.”

De heren van Kampong zullen alles uit hun voorbereiding moeten halen om zo sterk mogelijk te beginnen aan de competitie. De ploeg van Cox start het seizoen namelijk met de zware wedstrijden tegen Rotterdam en Amsterdam.

Reageer