Cox: ‘Mogen gelijk aan de bak tegen EHL-finalist van vorig jaar’

De mannen van Kampong pakten, na de verloren halve finalestrijd in de play-offs, de draad snel weer op. Afgelopen zondag werd ter voorbereiding op de Euro Hockey League een oefenwedstrijd gespeeld tegen een andere EHL deelnemer, Royal Racing Bruxelles (Bel). Kampong won de wedstrijd met 4-2. Coach Alexander Cox vertelde na afloop in een interview met KampongTV over de wedstrijd en de aankomende EHL. 

Kampong Schaerweijde MdW Cox
Cox speelt morgen om 19:00 met zijn ploeg in de EHL tegen KHC Dragons.

Cox liet er geen gras over groeien na de verloren play-offwedstrijd tegen Bloemendaal. Een week later richtte hij het Kampongvizier al snel op de EHL en plande afgelopen weekend al een oefenwedstrijd in tegen de club uit Brussel. “We wilden twee dingen oefenen in balbezit deze wedstrijd,” vertelt hij. “Die gingen erg goed, dus daar ben ik zeer tevreden over.” Met het zelfvertrouwen zit het dan ook goed bij de Utrechters. “Het is een ander toernooi dan de play-offs. We starten tegen een mooie tegenstander (KHC Dragons, Belgie. Red.). Het is een ploeg met veel ervaring en de finalist van vorig jaar. Dus we mogen gelijk aan de bak.”

De heren van Kampong zullen in de wedstrijd tegen de Dragons Loïck Luypaert tegenkomen. De 22-jarige Belgisch internationals is de nieuwe aanwinst van Kampong voor volgend seizoen. “Hij krijgt speciale aandacht van ons in de aankomende wedstrijd,” lacht Cox. “Hij is erg belangrijk voor KHC Dragons. Hij is belangrijk in de opbouw, belangrijk in balbezit en zijn corner is ijzersterk. Dus we zullen zeker rekening met hem houden en het wordt leuk om tegen hem te spelen.” De wedstrijd tegen de Dragons wordt morgen om 19:00 gespeeld en is live te volgen via de site van de EHL.

Klik hier voor het volledige EHL programma en  kijk hieronder het fragment van KampongTV terug.

 

Reageer