Cox: ‘Over het gehele weekend gezien hadden we gewoon meer moeten brengen’

Voor de heren van Kampong kwam er gister een toch wat teleurstellend eind aan een mooi hoofdklasse seizoen. De Utrechters werden eerste in de reguliere competitie maar moesten in het afgelopen halve finale weekend hun meerdere erkennen in Bloemendaal. Terecht, volgens coach Alexander Cox, die zijn team het goede niveau van de competitie niet zag evenaren.

Kampong Schaerweijde MdW Cox
Credit: Maurice de Wert

“We gingen na het goede seizoen met veel vertrouwen de halve finales is en hadden er dus ook meer van verwacht,” blikt de coach terug. “We hebben zaterdag nagelaten om het spel te spelen zoals wij dat graag willen. Het was niet goed genoeg en dan verlies je die wedstrijd en maak je ook te weinig goals. Over het gehele weekend gezien hadden we gewoon meer moeten brengen maar wij konden het niveau van de competitie niet meenemen naar de play-offs en daar balen we ontzettend van.”

Ondanks de teleurstelling is Cox ook reëel over de verloren halve finale. “De doelstelling is natuurlijk landskampioen worden, maar dat was ook de doelstelling van minimaal vier andere clubs. Natuurlijk doet het dan wel even pijn dat je er na de halve finale af ligt maar het was uiteindelijk wel verdiend. Bloemendaal heeft met hun goede vorm in de tweede seizoenshelft laten zien beter te zijn dan Kampong.”

Voor Cox zelf had de wedstrijd van gister nog een klein staartje. Na de wedstrijd uitte hij zijn ongenoegen over de arbitrage. Deze actie werd uitvergroot in de Telegraaf die meldde dat ‘zijn wangedrag’ aan de kaart zou worden gesteld bij het bondsbestuur. Inmiddels heeft Cox KNHB bestuurder Peter Elders over de kwestie heeft gesproken. “Ik heb bij hem aangegeven dat mijn reactie wat fel was. De emoties liepen bij iedereen hoop op, de teleurstelling was groot maar ik had dit gewoon na de wedstrijd op een wat rustigere manier moeten brengen. Laat ik voorop stellen dat we niet door de scheidsrechters hebben verloren, dat lag aan onszelf. Maar dat staat los van hoe ik vind dat arbitrage aangesteld moet worden voor belangrijke wedstrijden. Daar heb ik ook inhoudelijk over gesproken. Ik vind dat ik daar een mening over mag hebben en dat die van anderen anders is, is prima.”

Hoewel voor Kampong het hoofdklasse seizoen er nu op zit spelen ze rondom het paasweekend nog wel mee in de EHL. Door de eerste plek die de Utrechters in de reguliere competitie bemachtigden zijn ze ook al zeker van Europees hockey in het volgende seizoen. Hierdoor gaat het team een iets rustiger weekend tegemoet dan wanneer het nog om de derde plek had moeten vechten. Nu staat er, ter voorbereiding op de EHL van dit paasweekend, een oefenwedstrijd tegen RC Bruxelles op het programma. Dat Kampong ook volgend jaar weer Europa ingaan zien Cox en zijn spelers als een prijs. “Voor ons was dat heel belangrijk dus we zijn blij dat we dat door onze eerste plek hebben afgedwongen. We zijn op dat vlak een club en een team dat pas kort meedoet bovenin, we komen van ver en spelen nu al drie seizoenen op rij in de play-offs en mogen nu dus ook volgend jaar weer EHL spelen.”

Voor Kampong begint de EHL KO16/Final4 ronde op woensdag 16 april. Op 19:00 uur treedt de ploeg van Alexander Cox aan tegen KHC Dragons uit België.

 

Comments (7)

  1. En weer excuses.. Cox, Kampong was gewoon niet goed genoeg – ondanks alle inkopen die jullie hebben gedaan!

  2. Dat zegt hij zelf toch ook in het interview?

  3. Wat ben jij toch een stakker, Gras! Lees al jouw texten eens terug; echt te grappig.

  4. Helemaal mee eens dat Gras een stakker is! Die kan niets anders dan coaches afzeiken…

  5. Wat las ik nou vanmorgen commentaren moesten opbouwend zijn en iets toevoegen, de commentaren van @jo en @Herman, lijken me niet aan die criteria te voldoen?

    @gras, mag toch een mening hebben? of je het er wel of niet mee eens bent dat is iets anders

  6. @jo @Herman Inderdaad goed onderbouwde commentaren! Kennelijk is elk commentaar op jullie clubje Kampong verboden.

  7. @thestick, alsof dat ooit zo is bij dit soort fora. Iedereen loopt op elkaar, clubs en coaches te haten, daar doe je niets aan. Ik word er niet blij van. Jammer dat kampong wegloopt voor zichzelf. Ze halen hun niveau nooit tijdens de play-offs: Zonder

Reageer