Cox: ‘We staan nu op de plek waar we al jarenlang hard voor werken’

De mannen van Kampong deden gisterenmiddag wat van ze werd verwacht. Van hekkensluiter Tilburg werd met 5-1 gewonnen. De ploeg neemt door deze overwinning voor het eerst dit seizoen de koppositie in. Kampong-coach Alexander Cox vertelt in het AD/Utrechts Nieuwsblad over de spannende strijd om de eerste plek. 

Het verschil tussen de nummer twee Oranje Zwart en de nieuwe nummer één Kampong is nihil. Met nog twee wedstrijden te gaan, staan beide ploegen op 47 punten uit twintig wedstrijden. Het doelsaldo is met slecht één doelpunt in het voordeel van de Utrechters. Toch was Kampong maar wat trots op het veroveren van de koppositie. “We speelden een sterke wedstrijd,” vertelt Cox. “In het kringetje na de wedstrijd werd het nog even erg interessant voor ons. We hoorde toen dat Bloemendaal met 2-1 v0orstond tegen OZ. Toen we even later het veld afliepen, bleek het dat het 2-2 was geworden en werd het toch even flink rekenen voor ons. Het wordt in de laatste twee wedstrijden een mooie strijd om de eerste plek en een ticket voor de Euro Hockey League.”

Naast het veroveren van een EHL-ticket, geniet de nummer één aan het eind van het seizoen ook het thuisvoordeel in de play-offs. Cox zal proberen in het laatste weekend zijn ploeg volledig klaar te stomen voor het competitietoetje. “Ik merkte bij de jongens dat ze blij waren om eerste te staan. Dan sta je toch waar je jarenlang hard voor werkt. Het is goed dat het gat klein is en dat we dus weten dat we hard moeten werken aankomend weekend om de eerste plek te behouden. Dat houdt ons scherp voor de play-offs een week later.”

Comments (13)

 1. Welke plek?

  Volgens mij is de kop van dit artikel verkeerd en bedoelt Cox het volgende:

  ‘We staan nu op de plek waar we al jaren voor betalen…’

  Anyhow, welke club niet? Maar pak dan iig wel een keer die titel, wel zo leuk ipv Bloemendaal OZ, A’dam of R’dam!

 2. Heerlijk weer zo’n zure reactie! Hebt zeker ook een hele sprankelende kantoorbaan. Kan niet anders!
  Zie kampong graag weer een keer kampioen worden!!

 3. @Jo, vraag jij jezelf nu eens af waarom Kampong zo negatief benaderd wordt???

 4. @hockey waarom is Kampong de grootste hockeyclub van Nederland?
  2 teams in de Hoofdklasse
  9 kunstgrasvelden
  uitstekende catering
  goede jeugd (meestal Landelijk)
  bekende TD’s
  Nederlands mannen XI-tal traint er
  daarom is Kampong de grootste hockeyclub van Nederland. Mensen die Kampong een enge of nare of wat dan ook voor een club vinden zijn waarschijnlijk jalours, nooit Hoofdklasse gespeeld en gefrustreerd !! In het kort zielige lieden !
  Het enige wat niet goed is op Kampong zijn 2 leden van het Bestuur (Mega EGO’s, doen niets voor Kampong maar uitsluitend voor zichzelf )

 5. @Diederik

  Beste Diederik, je vergeet het belangrijkste op te noemen. Kampong is een S.V. een zgn omnisportvereniging. En er is idd niks mooiers dan tussen al die voetballers naar overbetaalde hockeyers te kijken op zondagmiddag..

 6. @diederik, wakker worden.

 7. Klaas-Jan

  Ik vind het leuk dat Kampong weer meedoet. Dat daar geld voor nodig is lijkt me logisch. Het andere verhaal van Diederik is wel er sprookjesachtig:
  2 teams in de Hoofdklasse –> klopt Laren ook
  9 kunstgrasvelden –> oorzaak – gevolg? Veel leden + een beetje hulp van de KNHB?
  uitstekende catering –> klopt
  goede jeugd (meestal Landelijk)-> klopt, allemaal gejat uit de omgeving.Nog 5 eigen spelers in de C1 geloof ik..
  bekende TD’s –> logisch als enige hockeyclub in een grote studentenstad
  Nederlands mannen XI-tal traint er — is een gevolg van die 9 velden en de warme connecties met de bond. Verder totaal irrelevant lijkt mij.

  Kampong is vooral groot omdat het de ruimte heeft om een heleboel studenten te herbergen. Geen concurrentie zoals Rotterdam/Victoria/Leonidas. Alleen beperkt USHC en nu opkomend Zwaluwen). Dus niet overdrijven. Ze hebben een leuk elftal met mooie spelers maar een beetje dun in de breedte. Gaan het niet redden vrees ik. Ik denk dat OZ of Bloemendaal het gaat worden. En ze hebben Weusthof…..nog nooit een prijs gewonnen.

 8. Diederik je noemt veel dingen op die andere clubs ook hebben en misschien wel beter maar juist het bestuurlijk niveau is de laatste jaren van een zeer twijfelachtig niveau.

 9. concurrentie kampong

  Missende clubs in de buurt van kampong voor het herbergen van studenten teams/concurrentie
  – Schaerwijde
  – SCHC
  – Voordaan
  – Phoenix
  – Shinty
  – Maarssen

 10. @hockey, 100% mee eens. Het woord twijfelachtig kan zelfs weggelaten worden. Dramatisch en geen gevoel met de leden ! Doorstroming van de jeugd is een farce.Maar uiteindelijk stapt ieder Bestuur een keer op, ook een slecht Bestuur.

 11. Kampong kan alleen dit jaar kampioen worden.

  Hierna komt het verval 650.000 euro meer uitgegeven dan begroot…..

  Spelers zullen gaan verkassen het geld is op bij de Rabo en eigen vermogen.

 12. Er stromen al jaren spelers door uit de jeugd! Afgelopen jaar voor het eerst in 10 jaar niet, maar dit komt omdat meneer Pars een beetje om hoog gevallen is en Eric Hemesath in Nijmegen is gaan studeren.
  Aankomt jaar stroomt Lars Balk, Robin den Boer en Dylan Vermeij door (allen Ned A). Zier er dus weer keurig uit…

  Als je negatief wilt zijn om het negatief zijn, kom dan wel met juiste informatie.

 13. Klaas-Jan

  @Henk,

  Laten we het hopen. Er stromen natuurlijk nauwelijks meer spelers door en dat is niet gek want het niveau is hoog. Van de A1 naar top hoofdklasse is een enorme stap. In de reguliere 16 van Kampong zit niemand die de afgelopen 5 jaar is doorgestroomd. Ja, Kleinsmann (Upward) mocht even meedoen maar was niet goed genoeg en koos eieren voor zijn geld. Kampong koos Harte ipv eigen jeugdkeeper de Wijkerstlooth. Ongetwijfeld terecht allemaal maar laten we wel bij de feiten blijven aub.

Comments are closed.