CT: Engeland groepswinnaar in poule A.

Engeland gaat de kwartfinale van de Champions Trophy in als groepswinnaar. De ploeg van Bobby Crutchley had aan een gelijkspel tegen België genoeg om de koppositie te behouden.

Engeland - België heren WK RU
Ashley Jackson aan de bal. (c) Roel Ubels

De Engelsen zijn sowieso bezig aan een sterk toernooi. In de eerste wedstrijd werd Australië verrassend met 1-3 aan de kant gezet waarna Pakistan zondag met 8-2 werd verslagen. België won ook van Pakistan maar speelde gelijk tegen Australië en dus was de 1-1 in het laatste groepsduel niet genoeg om Engeland van de koppositie te spelen maar de ploeg van Jeroen Delmee is wel zeker van de tweede plek. In de kwartfinale zullen de Engelsen naar verwachting India treffen dat op dit moment nog puntloos onderaan staan in poule B. België neemt het dan waarschijnlijk op tegen Duitsland dat vandaag de laatste poulewedstrijd met 3-0 van Argentinië verloor.

Australië en Pakistan streden later op de dag om de derde plek. De Kookaburras kenden geen sterke start aan het toernooi maar wonnen, door twee goals in de slotminuten, met 3-0 van Pakistan waardoor de ploeg van Graham Reid de poulefase met vier punten, op de derde plek afsluit. Pakistan verloor al zijn wedstrijd en eindigt puntloos onderaan in poule A waardoor het donderdag in de kwartfinale de tegenstander zal zijn van Nederland.

Bekijk hier alle uitslagen en het programma voor de kwartfinale.

Reageer