Dabanch: ‘Ik heb ze vooraf wel wat tips gegeven’

De heren van Oranje Zwart plaatsten zich zaterdagmiddag voor de halve finales van de EHL. De ploeg van coach Michel van den Heuvel kwam al vroeg op voorsprong in het duel met Club Egara maar had het vooral in het tweede en derde kwart lastig met de stugge Spanjaarden.

Oranje Zwart OZ - Surbiton EHL MdW Dabanch Briels Galema
(c) Maurice de Wert

“We wisten dat Egara een zware tegenstander zou zijn,”  vertelt Gabriel Dabanch Nasrala. “We zitten in de knock-out fase dus net als ieder ander team pakken zij die kans van 70 minuten om de volgende ronde te bereiken. Ze vechten voor elke meter. Uiteindelijk konden we ze gelukkig ons spel opleggen en scoren.” Dat OZ veel kansen onbenut liet is niet iets dat de Spanjaard zorgen baart. “We misten inderdaad een aantal mogelijkheden op de 2-1 maar dat is ook de sport en hun keeper stond ook gewoon z’n mannetje.”

Voorafgaand aan de wedstrijd had de international uit Spanje zijn teamgenoten uit Eindhoven al wat inside informatie gegeven over Egara, een ploeg waar hij in de Spaanse competitie jarenlang tegen speelde. “Ik heb ze vooral wat tips gegeven over strafcorners en bepaalde spelsituaties maar Michel (van den Heuvel, coach, red.) doet zelf ook genoeg voorwerk hoor,”  grinnikt de aanvaller die het wel leuk vond om weer eens een Spaanse ploeg tegenover zich te hebben. “Vorig jaar speelden we tegen mijn oude team, Club de Polo, en dit jaar Egara. Het is altijd speciaal om tegen vrienden uit het nationale team te spelen.”

Zaterdag wacht het Belgische Royal Daring in de halve finale. Dabanch verwacht een soortgelijke wedstrijd als vandaag. “Ik heb nog niet veel van ze gezien, we gaan vanmiddag wat beelden bekijken, maar ik denk dat ze veel zullen verdedigen en ons weinig ruimte zullen geven. Een lastige ploeg, maar ik denk dat we ze wel kunnen verslaan.”

Reageer