De Nooijer: "Ik beleef het niet als een afscheidstournee" - Hoofdklasse Hockey Nederland

De Nooijer: “Ik beleef het niet als een afscheidstournee”

De speaker in het Wagener Stadion besefte meteen dat Teun de Nooijer zondag zijn laatste wedstrijd had gespeeld in het stadion van Amsterdam. Door de 3-2 zege van Bloemendaal knikkerde Amsterdam vrijwel zeker uit de play-offs. De Nooijer kan nog met twee hoofdprijzen afscheid nemen, de landstitel en de EHL trofee.

De speaker vroeg een staande ovatie voor De Nooijer na zijn laatste optreden in het Wagener Stadion, het aftellen was begonnen. “Het is wel apart,” zegt De Nooijer tegen De Volkskrant.

Maar het riep geen hevige emoties op bij de nummer 14 van het hockey. “Ik beleef het niet als een afscheidstournee. Zoals in mij gehele carrière leef ik van wedstrijd naar wedstrijd. Mijmeren over mij afscheid komt later wel. Ik geniet nog van elke dag dat ik op het veld sta. We hebben een cruciale stap gezet richting de play-offs. Het kon na rust de kant van Amsterdam opvallen, maar we zijn ook fysiek sterker geworden.”

Onlangs kondigde de hockeyicoon aan dat hij na een carrière van bijna twintig jaar stopt met tophockey. Tot zeker eind mei is De Nooijer op de hockeyvelden als speler te bewonderen.

Comments (1)

  1. Zou me niets verbazen als volgend jaar Teun als speler op de lijst van H1 van Bloemendaal staat.Nr.22 of zo. Die dubbele titel kan Bloemendaal wel vergeten. OZ wordt landskampioen en bij de EHL wacht Amsterdam, dus we wachten af hoe de prijzen verdeeld worden.

Reageer