De overstap van.. Bas Bovenlander

Afgelopen zomer stapten er weer vele spelers en speelsters binnen de Hoofdklasse over naar andere clubs. Nu ze de eerste seizoenshelft bij hun nieuwe teams er bijna op zit, zijn wij benieuwd hoe ze de eerste maanden op de nieuwe clubs hebben ervaren. Was het een stap in de goede richting of misschien toch niet?

In de laatste ‘Overstap van’ van 2013 praten we met Bas Bovenlander. Na zijn hele leven bij Pinoké gespeeld te hebben stapte hij afgelopen zomer over naar buurclub Hurley.

De eerste seizoenshelft zit er bijna op. Hoe is je tijd bij Hurley je tot nu toe bevallen?

“Ja heel leuk eigenlijk. Het is wel heel anders. Het was bij Pinoké allemaal wat serieuzer en professioneler maar dat is ook denk ik omdat zij altijd voor een play off plek gingen of voor vijfde, zesde plek. Bij Hurley proberen we juist de play outs te ontlopen. Verder is de sfeer in het team erg goed.”

Jij was geen onderdeel van het team dat promoveerde. Is de start van de competitie dan anders voor jou dan voor jongens die net uit de overgangsklasse komen?

“Ja, het was voor mij natuurlijk heel anders. De grap is natuurlijk bij een promovendus dat het voor hen allemaal wat spannender is, ze hebben een frisse gedrevenheid. Zeker in het begin hebben teams die net zijn gepromoveerd dat. Het is mooi dat wij dat vast hebben kunnen houden.”

Waarom ben je weggegaan bij Pinoké, de club waar je al je hele leven hockeyde?bas bovenlander nr 3

“Op een gegeven moment was de klik met het team een beetje weg en ik kreeg steeds minder speeltijd. Ik heb het er in de jeugd altijd erg naar mijn zin gehad en het was ook best lastig om die beslissing te nemen. Ook aangezien mijn hele familie een Pinoké-famillie is. Maar voor mij was dit nu gewoon even beter, een nieuwe start en nieuwe mensen. Dan sta je er toch net anders in dan als je speelt met mensen die je al lang kent. Tot nu toe is het goed bevallen, doordat ik meer speeltijd krijg maar ook doordat de sfeer hier voor mij leuker is. We hebben een hecht team.”

Heb je ook nog met andere clubs gezeten?

“Ik heb wat andere clubs gesproken maar van tevoren wist ik al dat ik bij Hurley aan de slag wilde. Ik heb wel contact gehouden met andere clubs maar altijd aangegeven dat Hurley mijn nummer één keuze was. Waarom? De club is lekker dichtbij en het leek me ook een leuke uitdaging omdat ze net gepromoveerd waren.”

Zijn er, naast dat Pinoké misschien iets professioneler is, nog andere verschillen tussen Pinoké en Hurley? 

“Nou, wat wel grappig is, is dat we hier elke maand geld in de bierpot moeten leggen. Hier is het budget wat lager dan bij Pinoké maar dat maakt het ook weer wat knusser en het komt de sfeer dan ook weer ten goede. Ik had het er ook over met de jongens die van Amsterdam komen. Zij hadden dat ook wel een beetje maar eigenlijk vonden ze het wel mooi. Iedereen blijft ook langer hangen, je hebt toch geld ingelegd. We blijven arme studenten he!”

Waren er nog bepaalde verwachtingen die je van tevoren had van Hurley die wel, of juist niet bleken te kloppen?

“Van origine is Pinoké een studentenclub. Ik dacht dat de sfeer bij Hurley wat minder gezellig zou zijn maar eigenlijk is de sfeer hier juist heel goed! Hier lopen eigenlijk net zoveel studenten rond.”

Aanstaande vrijdagavond staan Pinoké en Hurley voor de tweede keer tegenover elkaar. Spannend?

“Nou, de vorige keer dat we tegen elkaar speelden was ik helaas geblesseerd. Dit wordt dus de eerste keer voor mij en eigenlijk vind ik het alleen maar leuk. Ik ben niet een type dat niet gaat juichen als ik zou scoren. Je speelt nu toch voor Hurley. Dus ja, het voelt eigenlijk wel goed, je hebt net wat extra motivatie en meer wil om te winnen. Klink misschien wat cliché maar zo voelt het wel een beetje.”

Wat verwacht je van de wedstrijd van vrijdagavond?

“De laatste tijd gaat het bij ons goed, we hebben wat belangrijke wedstrijden gewonnen en zitten in een goede flow. Ik denk dat het een wedstrijd wordt met veel goals en vooral veel velddoelpunten. Het zal wel heel spannend worden en ik hoop natuurlijk dat wij er als winnaar uit komen. Of ik een voorspelling durf te doen? 4-3 voor ons. Laten we hopen dat dat de einduitslag wordt.”

Reageer