De overstap van.. Derek van Essen

Afgelopen zomer stapten er weer vele spelers en speelsters binnen de Hoofdklasse over naar andere clubs. Nu ze er bijna een seizoen met hun nieuwe teams erop hebben zitten zijn wij benieuwd hoe de nieuwe club bevallen is. Was het een stap in de goede richting of misschien toch niet?derk van essen

Derek van Essen verruilde Amsterdam afgelopen seizoen voor buurclub Pinoké. Bij de Steekneuzen heeft hij inmiddels helemaal zijn plek gevonden. Komend weekend heeft de keeper in het Wagener Stadion een weerzien met zijn oude teamgenoten.

Waarom besloot je weg te gaan bij Amsterdam?

Het was beter voor zowel Amsterdam als voor mij om andere wegen te gaan bewandelen. Het was en het is goed zo. Zij blij, ik blij. Tot noch toe een prima besluit gebleken.

Hoe ben je bij Pinoké terecht gekomen?

De lijnen in het Bos zijn allemaal vrij kort en toen Diederik Mars zou stoppen bij Pinoke en had Michiel Hilders, die ik goed ken, me al snel te pakken. Ik heb toen een afspraak gemaakt met Hans (Streeder, coach Pinoké, red.) en dat klikte heel goed. Daardoor is dat balletje een beetje gaan rollen.

Heb je daarvoor ook nog met andere clubs gezeten?

Nee, want ik wist eerst eigenlijk niet zo goed wat ik wilde. Ik heb wel wat contact met andere clubs gehad maar met Pinoké klikte het zo goed dat ik na mijn gesprekken met Michiel en Hans niet meer de boer op ben gegaan. Ik hockey omdat ik het leuk vind en bij Pinoké had ik een heel goed gevoel. Ik kreeg er echt zin in dus er was voor mij geen reden om nog verder te zoeken.

Amsterdam en Pinoké zijn buren maar is er ook verschil tussen de clubs?

Pinoké is misschien nog iets meer dan Amsterdam een familieclub maar het zijn allebei club waar leuke mensen rondlopen. Het ligt op 100 meter afstand van elkaar dus er is niet heel veel verschil. Op beide is veel gezelligheid en bij beide voelde ik me prettig. Op Pinoké is op zondag misschien iets meer reuring. Qua hockey zijn het aantal trainingen wel gelijk, ik denk dat dat door de hele Hoofdklasse wel een beetje zo is. Bij Amsterdam staan er alleen zes internationals op het veld en hier bij Pinoké hebben we een hele jonge groep, veelal met een Pinoké achtergrond dus dat maakt wel een verschil. De trainingen zijn daardoor wel anders en andere mensen zijn bepalend. Ook een andere manier van coaching want bij een jonger team is er ook vanuit de begeleiding iets meer sturing nodig.

Ben je blij met je overstap?

Zeker weten. Ik zit hier op mijn plek, ben blij met de groep, de club en de begeleiding. Je hockeyt toch omdat je het leuk vindt. Niet dat dat bij Amsterdam niet zo was hoor, maar het was daar na twee jaar niet helemaal zoals beide partijen gehoopt hadden en dat is niet erg. Dit is voor mij helemaal de goede plek.

Aanstaande zondag tref je je oude team weer? Leuk?

Ja, zeker! Je bent dan natuurlijk gemotiveerd om te winnen maar dat hoort niet alleen bij wedstrijd tegen Amsterdam. Ik ken de gasten van Amsterdam vrij goed en heb er echt zin in. We zijn goed bezig na de winterstop dus het wordt een leuke pot!

Jullie hebben met de jonge groep goede stappen gezet dit jaar. Gaan jullie die met deze groep doorzetten naar komend seizoen?

Ik denk dat we zeker door kunnen bouwen. Die jonge kern blijft bij elkaar maar er zal ongetwijfeld iets veranderen. We hebben ook een aantal oudere jongens dus je moet nog maar kijken wat zij gaan doen, wat voor keuzes zij maken. Maar het is goed dat je de jonge kern bij elkaar houdt en als je die blijft combineren met meer ervaren spelers heb je denk ik een prima recept om de komende jaren in de hoofdklasse te blijven ballen. Er staat een team met een Pinoké gezicht. Ze hebben een goede jeugd en de eerste spelers die daar het product van zijn komen nu boven drijven. We zijn ermee bezig om dat op te bouwen. Of ik blijf? Ja, ik heb een goed gesprek gehad en zij zijn blij en ik ook dus ik blijf gewoon.

 

Reageer