De overstap van.. Roc Oliva

Afgelopen zomer stapten er weer vele spelers en speelsters binnen de Hoofdklasse over naar andere clubs. Nu ze er bijna een seizoen met hun nieuwe teams erop hebben zitten zijn wij benieuwd hoe de nieuwe club bevallen is. Was het een stap in de goede richting of misschien toch niet?

Spaans international Roc Oliva verliet Amsterdam vorig jaar en speelde dit seizoen voor HGC. In Wassenaar heeft hij het gevoel van grotere waarde te zijn voor voor het team maar of hij er nog een seizoen aan vastplakt weet de aanvaller nog niet.

Hurley HGC heren (c)  Peter Schaik Oliva Tromp
Oliva in duel met Steven Tromp. (c) Peter Schalk

Waarom ben je weggegaan bij Amsterdam?

Ik heb bij Amsterdam leuke en goede jaren gehad maar Bosco (Perez-Pla) vertelde me over HGC en dat ze daar nieuwe spelers zochten en toen is het balletje gaan rollen. Het leek mij een goed moment voor een nieuwe club en ik hoopte ook een andere rol on een team te kunnen vervullen. Ik wilde graag belangrijker zijn want dat was ik bij Amsterdam niet. Daarnaast heb ik ook wel wat contact gehad met andere club maar niet heel serieus en toen ik eenmaal met Dirk Loots een gesprek had voelde het gelijk goed. Zijn visie en die van de club leken een beetje op die bij mijn oude club, Atletic Terrassa dus ik dacht dat dat wel een goede combinatie zou zijn.

Hoe is het seizoen bij HGC je bevallen?

I love it. We gaan de play-offs helaas niet halen maar we hebben veel plezier, een goede teamspirit en we vechten altijd tot het laatste moment. Ik heb veel vrienden gemaakt en ook een goede band met de supporters en de club. Of ik inderdaad belangrijker kan zijn? Ja, en dat heeft denk ik voornamelijk met de taal te maken. Bij Amsterdam werd alles in het Nederlands gedaan en daardppr was het voor mij moeilijker om mee te praten. Dat was ook mijn schuld want ik had de taal beter moeten leren maar ik ben er gewoon niet goed in. Bij HGC is alles in het Engels en daardoor voel ik mij ook meer onderdeel van het team want ik kan mezelf nu beter uiten en zeggen wat ik wil.

Wat zijn de grootste verschillen tussen Amsterdam en HGC?

Amsterdam is een grote club met veel leden en wordt heel professioneel gerund. HGC is meer een familieclub, daar staan bijvoorbeeld altijd dezelfde mensen achter de bar en na het eten doen we zelf de afwas. Bij Amsterdam was dat allemaal professioneel geregeld. Amsterdam is verder een hele sociale club hoor, ik heb er nog steeds veel vrienden en ik woon ook nog steeds in Amsterdam. Voor mij de beste stad van de wereld. Er wonen iets van negen spelers van HGC in Amsterdam en dat is voor ons op sociaal vlak ook goed want de meeste van hen wonen er pas net en dan trek je toch makkelijk naar elkaar toe. Bij Amsterdam hadden die jongens hier allemaal al een heel leven opgebouwd.

Hoe was het om tegen je oude teamgenoten te spelen?

Ik had er gemengde gevoelens bij omdat ik tegen goede vrienden speelde maar ze ook wilde verslaan. Naderhand vond ik het eigenlijk wel leuk, een mooie ervaring, al verloren we uiteindelijk in de laatste minuut.

Na het gelijkspel tegen Hurley werd duidelijk dat jullie de play-offs niet zouden gaan halen en afgelopen zondag verloren jullie met 8-3 van OZ. Hoe groot is de teleurstelling bij het team?

Heel groot. We wisten dat Hurley goed team is maar we hadden daar wel gewoon drie punten kunnen pakken. Daarna waren onze kansen op play-offs verkeken. OZ gingen we desalniettemin ook in om te winnen maar in je hoofd heb je het dan misschien toch al opgegeven, je speelt dan opeens nergens meer voor. Ik denk dat het duel anders was gelopen als we de week ervoor wel hadden gewonnen maar Oranje Zwart is gewoon een goed team en Mink van der Weerden  was ‘on fire’. Hij scoorde ongeveer elke corner die ze kregen dus dan wordt het helemaal moeilijk om ze te verslaan.

Zondag spelen jullie in de laatste wedstrijd van het seizoen tegen Bloemendaal. Zijn jullie nog gemotiveerd nu jullie nergens meer voor spelen?

Na de teleurstelling van de grote nederlaag tegen Oranje Zwart van afgelopen weekend kijken we er eigenlijk wel naar uit. Het is de laatste wedstrijd van het seizoen, op HGC, en we willen met een goed gevoel het seizoen afsluiten. Ons publiek verwacht veel van ons dus we zullen tot het eind vechten voor drie punten.

Speel jij volgend jaar weer bij HGC?

Dat weet ik nog niet.

Reageer