De overstap van.. Sébastien Dockier - Hoofdklasse Hockey Nederland

De overstap van.. Sébastien Dockier

Afgelopen zomer stapten er weer vele spelers en speelsters binnen de Hoofdklasse over naar andere clubs. Nu ze de eerste weken met hun nieuwe teams erop hebben zitten zijn wij benieuwd hoe de eerste maanden op de nieuwe clubs bevallen zijn. Was het een stap in de goede richting of misschien toch niet?

Belgisch international Sébastien Dockier verliet afgelopen zomer hockeyclub Beerschot uit Antwerpen voor Den Bosch. Een dubbele overstap dus voor deze ‘Red Lion’

Tilburg Den Bosch heren Dockier
Dockier viert een van z’n doelpunten tegen Tilburg.

Ben je bij je oude club Beerschot vertrokken om naar Nederland te gaan of was een andere club in België ook een optie geweest?

Nee, ik ben altijd heel trouw geweest aan Beerschot maar ik wilde altijd al eens in een andere competitie spelen en het liefst in Nederland.  Ik hoorde altijd goede verhalen van de Belgische jongens die er al speelden. Het niveau ligt hier een stukje hoger dus het is een mooie uitdaging. Ik had vorig jaar al eens met Oranje Zwart gesproken maar heb toen besloten nog een jaartje in België te blijven. Als het dit jaar niet gelukt was, was ik ook gewoon bij Beerschot gebleven.

Waardoor viel de keuze op Den Bosch?

Sjoerd Marijne, die destijds nog coach was, nam contact met mij op en toen ben ik op gesprek geweest. Ik had er een goed gevoel over. Of ik heb getwijfeld toen Marijne vertrok? Nee, ik had toen eigenlijk ook al getekend dus ik had sowieso niet terug gekund maar ik gun het Sjoerd en mijn overstap was niet afhankelijk van de coach.

Hoe bevalt het tot nu toe?

Heel leuk. Ik heb leuke teamgenoten en zij hebben mij heel goed opgevangen. Ik woon verder gewoon nog in Antwerpen en dat is een uurtje rijden dus dat valt wel mee. Op zaterdag slaap ik vaak wel in Den Bosch.

Wat zijn de grootste verschillen met de competitie in België?

Het spel gaat een tikkeltje sneller vind ik en je hebt veel meer betere spelers. De tegenstanders zijn echt sterk. Er zijn geen ploegen waar je heel makkelijk van wint. Wat betreft de club zelf vind ik het een beetje hetzelfde. Ik heb in België natuurlijk altijd bij dezelfde club gespeeld maar ik vind het hier ook heel gezellig.

Zijn er op hockey/trainingsgebied verschillen?

Ja, maar dat hangt natuurlijk ook van de trainer af. Het trainen met Eric (Verboom, coach, red.) gaat heel goed. Wel doen we meer partijtjes dan ik vorig jaar gewend was. En hier is iedereen trouwens ook veel directer op de trainingen. Als je het niet goed doet dan roepen ze dat ook gelijk tegen je maar ik begin het nu ook wel terug te doen hoor, haha.

Met Den Bosch staan jullie nu met tien punten op de zevende plek. Ben je tevreden over de seizoenstart?

Ja, uiteindelijk wel. Wij zijn nu echt al beter dan aan het begin van het seizoen. Verder hebben we de wedstrijden die we moesten winnen gewonnen alleen tegen topploegen hebben we nog geen punten gepakt.

Zondag wacht één van de topploegen, Rotterdam. Gaan jullie daar voor een stuntje zorgen?

Dat weet ik niet maar ik heb er wel vertrouwen in. Ik denk dat vooral het passen goed moet gaan en dat we 100% voor elke bal moeten vechten en alles moeten geven. Of ik ga scoren? Ja, ik hoop het, ga in ieder geval mijn best doen!

 

Comments (2)

  1. Wat een speler!

  2. Wat een gigant! Beste speler van België!

Reageer