De overstap van.. Steven Tromp

Afgelopen zomer stapten er weer vele spelers en speelsters binnen de Hoofdklasse over naar andere clubs. Nu ze de eerste weken met hun nieuwe teams erop hebben zitten zijn wij benieuwd hoe de eerste maanden op de nieuwe clubs bevallen zijn. Was het een stap in de goede richting of misschien toch niet?

Steven Tromp speelde vijf jaar lang bij Schaerweijde, promoveerde met het team naar de hoofdklasse maar verhuisde afgelopen zomer naar Amsterdam en besloot toen bij Hurley te gaan hockeyen.

Hurley HGC heren (c)  Peter Schaik Tromp
Tromp aan de bal in de wedstrijd tegen HGC. (c) Peter Schaik

Waarom ben je vertrokken bij Schaerweijde?

De hoofdreden is eigenlijk dat ik van Utrecht naar Amsterdam ben verhuisd. Ik ben nu mijn master aan het afronden aan de UvA en ik loop stage dus mijn leven verplaatste zich naar Amsterdam. Ik had wel heen en weer kunnen gaan rijden maar vond het toch lekkerder om gewoon op mijn fiets naar de hockey te kunnen gaan en niet te veel tijd kwijt te zijn aan het reizen. Ik vind hockey nog steeds heel erg leuk maar na je studietijd moet je ook je tijd wat beter gaan verdelen. Alsnog vond ik het wel lastig om weg te gaan. Ik heb daar vijf jaar gespeeld, mijn hele studententijd, en goede vrienden gemaakt dus ik heb ook best lang getwijfeld over die stap.

In Amsterdam spelen er verschillende clubs in de hoofdklasse. Waarom Hurley?

Nou, ik had niet heel veel opties in Amsterdam hoor, haha. Hurley had me al benaderd dus op die manier was het eigenlijk snel geregeld. Of overgangsklasse ook een optie was gewest? Daar heb ik helemaal niet over nagedacht. Hoofdklasse is een mooi niveau met veel felheid. Ik had eerder misschien een stapje hoger willen proberen maar dat zou ook meer trainen, eventueel meer reistijd en misschien wel minder speeltijd betekenen dus dat was wel lastig geworden. Schaerweijde en Hurley zijn op zich gewoon vergelijkbaar, beide draaien goed mee in het rechter-rijtje dus het is geen mega overstap geweest.

Hoe bevalt het tot nu toe?

Het is een leuke en warme club en ook het team en de coach zijn leuk. We staan nu in rechter-rijtje bovenaan dus we doen het goed, al staat alles wel dichtbij elkaar. Als Schaerweijde of Den Bosch zondag wint en wij niet staan zij weer boven ons dus het is wel spannend. Verder is het eigenlijk precies wat ik ervan verwacht had. Als je al een tijdje in de hockeywereld mee loopt ken je ook wel wat mensen dus ik heb een beetje rondgebeld en ik wist wat ik kon verwachten. Gelukkig is het uitgekomen want ik heb het goed naar mijn zin.

Wat zijn de grootste verschillen tussen de clubs?

Hurley is heel bruisend maar op een andere manier dan Schaerweijde. Daar heb je de Kuil en dat heb je eigenlijk nergens anders. Tijdens de wedstrijd zijn er veel toeschouwers en die zie je dan langs het hek maar ook op de helling en bij het clubhuis staan. Het is echte aanhang en dat is wel echt leuk, of je nou wint of verliest,  het staat altijd vol. Bij Hurley zijn meer studenten, het lijkt misschien wat meer op Kampong want dat ligt ook in een stad. Tijdens de wedstrijd is het wat rustiger maar daarna juist weer drukker. Qua spel spelen we bij Hurley echt op de counter en dat deden we bij Schaerweijde iets minder. Bij Hurley hebben we ook een trainingsmoment minder. We trainen drie keer in de week en dat scheelt voor mij ook wel echt omdat ik nu van negen tot zes werk. Als je dan een dubbeltraining zou hebben zou je rond vijf uur starten en dat red ik gewoon niet. We trainen dus iets minder maar wel intensief en dat pakt voor ons goed uit omdat we veel jongens hebben die werken maar wel graag hoog willen blijven hockeyen.

Enkele weken geleden keerde je terug in de Kuil om tegen je oude team te spelen. Hoe was dat?

Ik vond het wel leuk. Daarvoor kreeg ik ook nog berichtjes van trouwe supporters en ik had al oude teamgenoten gesproken. Alsnog was het ook een beetje raar om nu bijvoorbeeld in de andere kleedkamer te zitten. Ik was blij dat we wonnen maar ik had er tegelijkertijd ook een beetje een dubbel gevoel bij het is toch je oude team en je gunt hen de punten ook. Gelukkig waren zij toen verder goed op dreef en hadden wij de punten hard nodig.

Zondag laatste wedstrijd voor de winterstop, Rotterdam. Wat verwacht je?

Wij gaan er vrij in. We hebben veertien punten en dat is goed dus we kunnen gewoon vrij spelen tegen een goede ploeg die eigenlijk gewoon een maatje te groot voor ons is. Afgelopen week tegen Push moesten we echt winnen en nu zit er minder druk op dus we gaan kijken wat er te halen valt.

En in de winterstop te zaal in?

Ik heb wel altijd gezaalhockeyd en ik vind het ook heel leuk maar misschien dat ik het dit jaar even voorbij laat gaan. Het is toch ook wel lekker met werken om die rust even te pakken en in je eigen tijd te kunnen squashen of te gaan lopen.

Reageer