De Telegraaf: Jacques Brinkman: "Wervelend spel Oranje" | Hoofdklasse Hockey Nederland

De Telegraaf: Jacques Brinkman: "Wervelend spel Oranje"

Overtuigend en bij vlagen met wervelend spel. De Oranje hockeymannen hebben ook de laatste poulewedstrijd tegen Zuid-Korea met overmacht gewonnen (4-2).
De ploeg van bondscoach Paul van Ass leidde bij rust met 2-0 door doelpunten van Mink van der Weerden (sc) en een mooie veldgoal van uitblinker Valentin Verga.
Na rust ging Oranje gewoon verder waar het was gebleven. Met goed positiespel werden de Zuid-Koreaanse hockeyers van het kastje naar de muur gestuurd. Roderick Weusthof maakte uit een strafbal 3-0 en een monsterscore hing in de lucht. Maar Oranje ging over op galery-play en dat moet je tegen Zuid-Korea niet doen. Door twee benutte strafcorners kwamen de Zuid-Koreaanse hockeyers nog akelig dichtbij. Spits Billy Bakker bepaalde zeven minuten voor tijd de eindstand op 4-2.
De eerste missie, het bereiken van de halve finale, is nu bereikt. Oranje zal daarin het beste uit zichzelf naar boven moeten halen om uiteindelijk de eindstrijd van de Olympische Spelen te halen. De voorbereiding op de halve finale is inmiddels begonnen. Iedereen doet dat op zijn eigen wijze. Bondscoach Van Ass wil de accu even opladen, verlaat het olympisch dorp en laat zijn ploeg even alleen. Het vertrouwen is groot in het Oranje kamp en terecht.
CIJFERS:
Jaap Stockmann (k): 8, schitterende reddingen, uitstraling, overtuiging.
Robert van der Horst: 7, rustig, verdedigde sterk, speelt iets meer van achteruit, zorgt voor rust in Oranje defensie.
Marcel Balkestein: 8, sterke intercepties, harde maar faire tackles, functionele dwarsligger.
Wouter Jolie: 7, verdedigt goed naar voren, corner tegen, komt opbouwend weinig in het spel voor.
Mink van der Weerden: 7, scoort zijn zesde treffer van de Spelen, slordig balverlies, verkeerde inschatting verdedigende hoge bal.
Sander de Wijn: 7, degelijk, onopvallend, aangever van de strafcorner, corrigeert veel op snelheid.
Sander Baart: 8, uitblinker, technisch hoogstandje op het middenveld, versiert strafcorner.
Robbert Kemperman: 8, cornerstop, iets te gemakzuchtig, sterk aan de bal.
Klaas Vermeulen: 6, mooie lijnstop, meer schijn in balbezit, soms iets te nonchalant bij passing.
Rogier Hofman: 7, mist drie grote kansen, komt wel op de goede plek, sterke eerste uitloper bij verdedigende strafcorner.
Valentin Verga: 8, uitblinker, scoort, doelgericht, aanwezig, schitterende combinatie met Robbert Kemperman.
Billy Bakker: 7, volwassen, professioneel, scoort derde treffer van het toernooi, echte spits.
Teun de Nooijer: 7, speelt rustig, mist grote kans, eindstation van de aanval, hangende linksbuiten.
Bob de Voogd: 7, op snelheid niet af te stoppen, let op balverlies eigen helft, rushes met de bal eindigen soms op forehand tegenstander.
Floris Evers: 5, mist dot van een kans, matig, komt snelheid tekort, hangen en wurgen in de spits, krijgt als aanvoerder steeds minder speelminuten.
Roderick Weusthof: 7, scoort strafbal, assist bij vierde doelpunt Billy Bakker, handelingssnelheid kan omhoog, schitterende actie, wel onnodig balverlies.
Bondscoach Paul van Ass: 8, krijgt ook vroeg in de ochtend zijn manschappen scherp, positiespel is goed verzorgd, selectie Oranje in topvorm, mentaal gesprekje in aanloop naar de halve finale met aanvoerder Floris Evers wel nodig.
Bron: De Telegraaf/Jacques Brinkman

Reageer