De Voogd: "Die ontlading is toch wel het mooiste" - Hoofdklasse Hockey Nederland

De Voogd: “Die ontlading is toch wel het mooiste”

Bob de Voogd pakte met Oranje Zwart afgelopen weekend de landstitel. Na een 2-3 overwinning op Bloemendaal, werd er ook thuis met 3-2 gewonnen en dus ging het dak er in Eindhoven af. 

Bob de Voogd Oranje zwart

“Ja, was een mooi feestje,” vertelt de aanvaller. “We zijn na de wedstrijd lekker op de club gebleven. Het was super druk en heerlijk weer. De club stond op z’n kop.” Met twee mooie overwinningen haalde de Eindhovense formatie terecht het landskampioenschap binnen. Het hele weekend was de ploeg van Michel van der Heuvel sterker maar na de vroege 0-1 voorsprong van de Mussen wist de Voogd dat er nog wel even een tandje bij moest. “We hebben het gelukkig snel weten op te pakken en vanaf toen alleen maar gespeeld om te winnen en om goals te maken. Toen we uiteindelijk de 3-1 maakten had ik pas echt het gevoel dat het wel goed zou komen.”

Na de wedstrijd en de daarop volgende formaliteiten barstte het feest op OZ los en konden ook de spelers zich bij de feestende massa voegen. Het mooiste moment van de dag was voor de Voogd echter de slotfase van de wedstrijd. “We scoorden de 3-1 iets van vijfentwintig minuten voor tijd en toen wist ik natuurlijk dat zij vier doelpunten zouden moeten maken om landskampioen te worden. Maar ja, de wedstrijd bleef op hoog tempo doorgaan. Gelukkig kwam daar toen het moment dat je nog maar een paar seconden op de klok ziet staan en het gekkenhuis los barst. Dat is toch hetgeen waarover je al jaren denkt van ‘hoe zou dat zijn’. Die ontlading, dat is toch wel het mooiste.”

Hoewel de ploeg zeker nog een tijdje zal nagenieten van dit mooie weekend moet de knop deze week alweer om naar de EHL die voor Oranje Zwart donderdag begint. “Ja, dat is wel even omschakelen want tot nu toe waren we natuurlijk vooral bezig met de play-offs. We hebben vanmiddag met het team geluncht in de stad, om de titel te vieren maar ook om het voor nu even af te sluiten. Dat was wel goed om te doen want de focus gaat nu op de EHL.” De Eindhovenaren starten de knock-out fase met de wedstrijd tegen het Engelse Surbiton dat voor het eerst deelneemt aan deze Europese competitie. De Voogd heeft dan ook geen idee wat hij van dat team kan verwachten. “We zullen het wel zien, het Engelse hockey is vaak wel een beetje lange ballen en veel tempo. Het maakt niet zoveel uit, we gaan toch uit van eigen krachten en richten ons dan ook vooral op ons eigen spel.”

Over drie dagen mogen de landskampioenen dus het veld weer op en aangezien de laatste EHL ronde op OZ plaatsvindt spelen ze wederom voor eigen publiek. “Echt fantastisch om daar weer voor te mogen spelen,” vertelt de international enthousiast. “Het publiek was geweldig dus ik heb er superveel zin in.”

De EHL gaat woensdag van start. Het volledige programma vindt u hier 

Reageer