De Voogd: ‘Ik was sprakeloos toen hij het me vertelde’

Het is ‘de grootste teleurstelling’ die Bob de Voogd ooit heeft meegemaakt,  vertelt hij aan Omroep Brabant. De mededeling van bondscoach Paul van Ass dat hij niet is geselecteerd voor het WK hockey in Den Haag was sprakeloos toen Van Ass hem vertelde dat hij niet naar het WK gaat.

Nederland België de Voogd
De Voogd in actie tijdens de HWL finaleronde in Delhi

Zelf was de Voogd ervan overtuigd dat hij, net als bij de Olympische Spelen en de HWL, onderdeel uit zou maken van de WK-selectie. De bondscoach besloot echter anders. Paul van Ass vindt dat de aanvaller na veel blessureleed niet zijn ‘oude’ niveau heeft gehaald. De Voogd zelf is het daar niet mee eens. “Door die peesblessure heb ik de voorbereiding op het seizoen gemist. Maar gaandeweg het seizoen werd ik steeds fitter en raakte ik ook steeds meer in vorm. In de eindfase had ik mijn oude niveau weer te pakken, vind ik. In de playoffs om de landstitel en in de Euro Hockey League was ik belangrijk voor het team. Maar kennelijk heb ik de bondscoach daarmee niet kunnen overtuigen. En ik heb het helaas niet voor het zeggen.”

Zijn verbazing was dus ook groot toen van Ass hem belde met het slechte nieuws. “Ik was sprakeloos toen hij het me vertelde. Dan weet je even niet meer waar je het moet zoeken. Mijn agenda was tot eind juni volgepland, van het ene op het andere moment was hij in één keer leeg. Mijn droom is uiteen gespat.”

Beluister hier het hele gesprek met Omroep Brabant:

Comments (7)

 1. Ik ook toen ik het las…

 2. Beluister het interview bij omroep Brabant. De keuze is gemaakt, en onomkeerbaar, maar eenieder met een beetje verstand snapt dat dit niet klopt.

 3. Ik vind het een gemis! De Voogd is een snelle handige jongen en tijdens de play-offs heb ik hem inderdaad weer in de vorm gezien van tijdens de OS. Jammer, persoonlijk had ik andere mensen thuisgelaten maar ik ben gelukkig geen bondscoach

 4. Jammer, die had ik er graag bij gezien! snelle handige gifkikker.

 5. Groot gemis!
  Dom, onbegrijpelijk!
  Ik ga maar korfballen.

 6. Heel jammer dit. Bob is een van de betere aanvallers van Nederland. Opvallend dat Van Ass weer bepaalt dat een speler ‘last heeft’ van een oude blessure…

 7. Diederik

  @jan123 Hoe onbegrijpelijk dan ook, Paul van Ass maakt niet alleen deze beslissing. Deze wordt genomen door de begeleiding waaronder sportarts,fysiotherapeut,conditietrainer,
  krachttrainer enz.enz. Natuurlijk verwoord de Coach het naar buiten toe. De speller zelf is niet helemaal objectief ten aanzien van zijn fysieke situatie hetgeen natuurlijk begrijpelijk is. Zonder meer jammer dat Bob de Voogd er niet bij is !

Reageer