De Voogd: ‘Waanzinnig dit!’

Met een grote Oranje-Zwarte vlag en een even grote glimlach stond Bob de Voogd zaterdag op het veld van Kampong na te genieten. Hij en zijn teamgenoten wonnen vlak daarvoor het tweede play-off duel in de verlenging van de ploeg uit Utrecht en pakten daarmee wederom het landskampioenschap.

Kampong Oranje Zwart MdW
De Voogd (in het midden) tussen zijn teamgenoten en beker. (c) Maurice de Wert

‘Waanzinnig dit!’ aldus de spits-in-vorm. “We hadden het vandaag eigenlijk al eerder moeten afmaken maar aan het einde hadden we het na alle gele kaarten even heel moeilijk,” analyseert de Voogd de wedstrijd. “Gelukkig viel ‘ie uiteindelijk onze kant op.”

Na een eerste helft waarin zowel Kampong als OZ goede kansen creëerden, leken de Eindhovenaren na rust wat meer naar achter te zakken en de voorsprong te verdedigen. De Utrechtse cirkel werd nauwelijks meer bereikt en het gevaar kwam, vooral in de slotfase, meer en meer van de thuisploeg. “Het was heel moeilijk,” legt De Voogd uit. “Je wilt niet tegen een tegengoal aanlopen maar onze kracht is juist de bal in de ploeg houden en te blijven gaan. Donderdag deden we dat wel maar nu te weinig. Dan zie je ook dat zij komen. Gelukkig zijn we in de verlenging wel weer gaan hockeyen. Of ik dacht dat we het uit handen zouden geven? Tuurlijk, de laatste minuten hadden we het echt lastig maar je moet blijven gaan en blijven vertrouwen.”

Het vertrouwen bleef en de buit werd vier minuten voor het verstrijken binnen gehaald door een golden goal van Gabriel Dabanch. Na de EHL winst van enkele weken terug is ‘de Dubbel’ hiermee een feit. “Het was een geweldig seizoen,” aldus de trotse De Voogd. “Het was wel even moeilijk, als titelhouder het seizoen ingaan. In het begin merkte je ook dat we niet echt ons beste spel speelden maar als je ziet hoe we uiteindelijk richting de EHL en daarna hebben gespeeld, echt waanzinnig.”

Ook De Voogd zelf kende dit seizoen een stijgende lijn. Nadat hij vorig jaar niet geselecteerd werd voor het WK besloot de spits zich, tegen de wensen van de bondscoach in, aan te melden voor de Hockey India League. Daar speelde hij de sterren van de hemel en werd daardoor weer geselecteerd voor Oranje. Ook bij zijn club was hij met dertien velddoelpunten en een aantal zeer belangrijke treffers in zowel de EHL als in de play-offs weer zeer belangrijk. Hoe gaat hij dat seizoen komend jaar overtreffen? “Tja,” lacht de spits. “Op dit moment ben ik natuurlijk vooral heel blij dat ik kampioen ben, mijn eigen goals maken me dan niet meer uit. Maar komend jaar staan er weer mooie dingen op het programma en zullen we weer moeten knallen. Als je dan weer voor de dubbel zou kunnen gaan doe je het heel erg goed. Dus ja, dubbel de dubbel, daar moeten we voor gaan!”

Reageer