De voorspellingen van zondag 15 september (heren) | Hoofdklasse Hockey Nederland

De voorspellingen van zondag 15 september (heren)

Elke week zal de redactie van Hoofdklassehockey.nl voorspellingen van de dames en heren plaatsen. Zie hieronder onze voorspellingen, denk jij dat de uitslagen niet kloppen? Laat jou voorspelling achter in de reacties hieronder!

!Vorige week had de redactie 4 van de 6 goed voorspeld!

Tilburg – Hurley

Oftewel: promovendus – promovendus. Dit zal een wedstrijd gaan worden met bloed aan de paal. Hard tegen hard. Tilburg speelt hun eerste thuiswedstrijd in de Hoofdklasse en dat zal druk bezocht gaan worden, al helemaal omdat dit de eerste punten van het seizoen kunnen gaan opleveren. Hurley zal een zware zondag krijgen, niet alleen door een Tilburg dat gebrand is om te winnen, maar ook door het publiek. Een spectaculair gevecht zal eindigen in een overwinning voor de thuisploeg: 3-2.

Pinoké – Schaerweijde

Na een degelijke overwinning van de club uit Zeist afgelopen weekend, staat hun alweer een lastige uitwedstrijd te wachten. Taekema scoorde afgelopen weekend direct al twee strafcorners en zal gebrand zijn om die lijn dit weekend door te zetten. Bij Pinoké scoorde strafcorner kanon Justin Reid-Ross nog niet, maar met de nieuweling Olmer Meijer zal Pinoké dit weekend wel hun eerste strafcorners erin zien gaan. Dit duel zal gewonnen worden door het team dat de meeste corners haalt: 4-2.

Laren – Bloemendaal

De zo goed als nieuwe ploeg uit Laren speelt hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Na de slechte start van de competitie zullen ze hun tweede wedstrijd ook niet heel positief inzien. Bloemendaal reist af naar Laren en zal daar snel en flitsend hockey laten zien. De individuele klasse van de oranje-witten zal de doorslag zijn voor hun tweede overwinning van het seizoen: 1-6.

Amsterdam – Den Bosch

De Amsterdammers startte goed tegen Kampong. Door een ruime overwinning zullen ze met veel zin naar de komende wedstrijd toeleven. Den Bosch zette ook een goede overwinning neer en wilt deze flow doorzetten. Uiteindelijk zal de thuisspelende ploeg winnen maar het zal een spannende wedstrijd worden. Smith zal zijn rendement uit de strafcorners door zetten en de aanvoerder van de Amsterdammers zal wederom twee keer scoren: 4-3.

Rotterdam – Kampong

De titelverdedigers verloren afgelopen zondag knullig van OZ. Door een eigen doelpunt van Turkstra gingen de Rotterdammers toch met een zuur gevoel de nieuwe week in. Kampong heeft een aantal aandachtpuntjes overgehouden aan de ontmoeting met Amsterdam vorige week. In het stadion bij Rotterdam zal de ploeg uit Utrecht net aan het kortste eind trekken, Jeroen Hertzberger zal zijn eerste doelpunt gaan scoren: 3-2.

HGC – Oranje Zwart

De Gazellen scoorde vorige week de meeste doelpunten van de speelronde. Oranje Zwart kroop door het oog van de naald en wist in de laatste paar minuten toch te winnen van Rotterdam. In Den Haag zal OZ hun eerste doelpunt van de competitie gaan maken, gescoord door een stick van Oranje Zwart zelf. Mede hierdoor winnen de Eindhovenaren van het minder ervaren HGC: 1-2.

Comments (13)

 1. denk dat je OZ te laag inschat en HGC te veel eer.

 2. De corner van Reid Ross is echt vele malen beter dan die van Taekema. Schaerweijde lekker voor de playouts dit jaar.

 3. Hey Toon de competitie is nog lang we zullen het zien!

 4. of HGC te weinig eer geeft? duidelijk de betere ploeg vandaag!

 5. Hockeykenner

  Toch best aparte uitslagen in Amsterdam en Wassenaar. Niet verwacht, wel mooi voor de competitie. Toch ook even met een scheef oog naar het veelbesproken Schaerweijde gekeken en moet zeggen dat ik niet verrast ben.

 6. Vandaag Laren-Bloemendaal gezien en een gelijkspel was hier gewoon terecht geweest, Bldaal met zoveel kwaliteit op papier het was niet te zien vandaag, wel genoten van de strijd en het plezier bij Laren.

 7. Bas, kan je niet een wedstrijdverslagje schrijven? Ben wel benieuwd naar de wedstrijd na je opmerkingen.

 8. @Bas..
  Ik ben daar ook geweest, Als Bloemendaal in de eerste helft de kansen had gemaakt was het 7-0 geweest..Bloemendaal in de eerste helft enorm sterk. 2e Helft te laag tempo waardoor Laren wat makkelijker mee kon hockeyen.
  Laren scoort een backhand (foutje Stockman) en een corner (eigen goal). Verder nauwelijks in de cirkel geweest.
  Bloemendaal perst 2 minuten voor tijd via een tip in de 3-2 er uit. Had veel meer kunnen en moeten zijn.

 9. @Maarten V, dat is in de catogerie als Robben niet tegen de keeper van Spanje schiet zijn we we wereldkampioen, ja Bldaal heeft de eerste helft veel kansen gehad maar ze scoren er maar 1. Vervolhens scoren ze de 2-0 nadat ze eerst zelf een overtreding maken. Na de 2-0 komt Laren zeer sterk terug tot 2-2 en was een gelijkspel gewoon terecht geweest.

  Tevens is mij volkomen onduidelijk waarom Singh bij Bloemendaal moest komen stond zelfs op een geven moment laatste man? Bldaal viel me echt vreselijk tegen met de vele kwaliteit die het heeft.

  Heb genoten van Laren dat het met veel minder kwaliteit Bloemendaal gewoon heel lastig maakt en zichzelf vergeet te belonen met een punt.

 10. @bas Singh is toch ook een verdediger…Bij India staat hij ook achterin..of verdedigende middenvelder…

 11. Singh staat volgens mij niet achterin Bij India dat is Sandeep Singh

 12. wie is dan bobby singh?

 13. Heeft Mats de Groot gespeeld ?

Reageer