De Vries: 'We vielen gister terug in ons oude slechte spel' - Hoofdklasse Hockey Nederland

De Vries: ‘We vielen gister terug in ons oude slechte spel’

Na een knappe eindspurt voor de winterstop lukte het de mannen van Laren de rode lantaarn over te dragen aan Tilburg. Met de nieuwe coach trainde de Gooise formatie tijdens de winterstop hard door om de goede lijn door te zetten. Gister werd er echter met 3-2 verloren van Hurley. Na een 3-0 achterstand kwamen de doelpunten van Mark Noë en Tjerk de Vries net te laat om nog een punt te pakken. De Vries zag zijn team gister niet het gewenste niveau halen.Tjerk de Vries Laren

“Het voelde een beetje alsof we vast zaten, we speelden niet ons eigen spel en kwamen er gewoon niet uit,” vertelt de jonge spits. “Het was een beetje een zenuwachtige wedstrijd. Niemand haalde z’n niveau en we kregen veel kaarten waardoor we regelmatig met 10 man stonden.” Ondanks dat het team op een gegeven moment tegen een 3-0 achterstand aankeek had de Vries niet het idee dat de wedstrijd al gespeeld was. “Nee, eigenlijk niet. We stonden bij rust met 1-0 achter dus we wilden de tweede helft fel starten en zelfs toen het 3-0 stond voelde het niet als gespeeld, vandaar ook dat wij die laatste goals er nog doorheen drukten.” Uiteindelijk mocht het niet baten, Laren verloor met 3-2.

Ondanks dat de Vries denkt dat Hurley gister de terechte winnaar was, baalde zijn team, dat tijdens de winterstop hard werkte om zo goed mogelijk voor de dag te komen, van de verloren punten. “We hebben  keihard getraind, veel aan onze conditie gewerkt en we zijn naar Barcelona gegaan waar we veel wedstrijden hebben gespeeld. In mijn ogen hebben we er alles aan gedaan om na er na de winterstop zo scherp mogelijk te staan. Helaas kwam het er tegen Hurley gewoon niet uit.”

Ook was het voor de Larense even wennen om een nieuwe coach aan het roer te hebben. Enkele weken voor de winterstop werd Joost Bellaart vervangen door Bert Bunnik. Een heel ander soort coach. “Joost houdt van veel gezelligheid en Bert is wat strikter,” legt de Vries uit. “Maar dat is misschien ook wel goed voor ons, dat we een wat hardere aanpak krijgen. Ik had zo’n coachwisseling midden in het seizoen zelf nog nooit meegemaakt . Je merkt dat de nieuwe coach meteen in zijn eigen stijl wil spelen en dat was wel wennen. Zowel met trainen als in wedstrijden heeft hij een andere aanpak. Maar we hebben toen uiteindelijk gewoon met elkaar besloten eerst de basis op te pakken en vanuit daar verder te werken.”

Inmiddels is Sander van Somere Greve afgelopen week weer aangesloten bij de groep en hoopt het team dat de Australische oud-international Luke Doerner Laren nog een aantal wedstrijdjes uit de brand kan komen helpen. Want zijn aanwezigheid is volgens de Vries van grote waarde. “Met Doerner is het gewoon ander omdat hij in het veld leidend en hard is en iedereen bij de hand pakt. Je merkte gister toch dat we gewoon terug vielen in ons oude slechte spel. Toch denk ik niet dat we nu allemaal heel teleurgesteld moeten zijn want er zijn nog maar zeven wedstrijden te gaan en we moeten gewoon punten pakken om boven Tilburg te blijven. De play-outs zijn nu wel bijna zeker maar we moeten dan in ieder geval wel zorgen dat we tiende eindigen. Het is jammer dat de eerste wedstrijd zo moest lopen maar ik heb er wel vertrouwen in dat we in de hoofdklasse blijven. Ik voel dat we dat gewoon gaan doen met z’n allen.”

Comments (2)

  1. tjerk de vries, grote speler.

  2. @frank, stoer man.

Reageer