De weg naar.. Wenen | Hoofdklasse Hockey Nederland

De weg naar.. Wenen

Naast de veld- internationals zijn ook de Nederlandse zaalteams weer begonnen met trainen. Zij bereiden zich voor op de Europees Kampioenschappen. De mannen spelen het EK van 17 -19 januari in Wenen en de dames reizen een week later af naar Praag. De komende weken zullen we ze volgen in de zaalrubriek ‘De weg naar.. Wenen’ (of Praag).

De mannen van bondscoach Robin Rösch hebben nog maar één week om de puntjes op de i te zetten. Dinsdag vertrekken ze al naar Wenen. Timmo Kranstauber blikt terug op het oefentoernooi van afgelopen weekend en vertelt hoe zijn team ervoor staat.

Afgelopen weekend konden jullie je voor het eerst meten aan ‘echte’ tegenstanders. Hoe ging het?

Een beetje wisselend, was op zich wel goed maar je merkt gewoon dat de foutenmarge klein is. Als je iets anders wil doen, buiten je systeem om, en je fouten maakt dan wordt het gelijk afgestraft. Het ging verder wel goed maar je merkt dat je het jezelf het door kleine fouten heel moeilijk kunt maken. Dat geldt overigens voor alle teams. Het is allemaal gewoon veel afwachtender geworden door het nieuwe systeem, ik vind dat het echt een ander spel is. Tot nu toe dan, misschien is het op het EK anders. Nu vind ik vind het er niet leuker op geworden

Hoe staan jullie ten opzichte van de tegenstanders?

Ik denk dat het dicht bij elkaar zit. Zeker als je kijkt naar Oostenrijk, daar verloren we twee keer van maar we zaten er elke keer dicht tegenaan. Ik hoop dat we deze week nog een stapje kunnen maken en dat we ons met hen kunnen levelen. Het was wel mooi om te zien dat we bijvoorbeeld tegen Polen goed kunnen winnen. We staan er dus redelijk voor denk ik.

Zijn er nog bepaalde aspecten waar jullie in deze laatste week nog even aan moeten werken?

Ja, we kunnen in het tactische verhaal nog wat dingen oppakken, zowel verdedigend als aanvallend om de wedstrijd echt naar onze hand te zetten. Verder is het gewoon de laatste puntjes op de i zetten. Vorige week mochten we trouwens ook nog niet alles laten zien. Maar wat ik al eerder zei, je merkt gewoon dat als je net te ongeduldig bent, zoals ik nog wel eens kan zijn, het gelijk wordt afgestraft.

Over anderhalve week begint het toernooi voor jullie al. Hoe ziet het programma er tot die tijd uit?

We trainen donderdag en vrijdag nog twee dubbel en dinsdag vertrekken we naar Wenen. Daar spelen we één of twee oefenwedstrijden nog tegen Australië, trainen we nog een keer en vrijdag begint het toernooi dan.

Hebben jullie een bepaald doel voor het EK?

Wij willen ons plaatsen voor het WK, dat is het hoofddoel maar als ik me persoonlijk mag uitspreken dan zou ik het liefst een plak mee naar huis nemen.

Daarna eindelijk winterstop of gelijk weer verder met Rotterdam?

Ik geloof dat er een weekje tussen zit en dan mag ik me weer bij het veld gaan melden. Maar deze zomer hebben we weer wat langer vrij dus dat komt wel goed.

Reageer