De Wijn: ‘Als we niks nieuws proberen, weten we ook niet of het werkt’

International Sander de Wijn is weer helemaal terug van een lange blessureperiode. Door een afgescheurde knieband stond de verdediger vijf maanden langs de kant en hoewel hij bij Kampong alweer enkele weken ‘gewoon’ in de basis staat speelde hij gisteravond voor het eerst weer een wedstrijd in Oranjetenue. Helaas kon de Wijn zijn rentree niet bezegelen met een overwininning, tegen België werd er met 2-6 verloren.

sander-de-wijn-oranje

Voor de wedstrijd gaf De Wijn op Twitter aan enorm veel zin te hebben in zijn eerste officiële wedstrijd na lang blessureleed. “Ongeveer een maand geleden heb ik voor het eerst weer meegetraind. Het voelt heerlijk om weer met de jongens op het veld te staan. Ik heb de hele zomer hard gewerkt. Als dan voor het eerst het Wilhelmus klinkt, dan doet dat wel echt wat met me,” aldus de verdediger.

België heeft op EK in eigen land bewezen een geduchte tegenstander te zijn. De 2-6 uitslag die gisterenavond op het bord kwam te staan benadrukt dat ook. Bondscoach Van Ass en zijn ploeg probeerde tegen de zuiderburen enkele nieuwe dingen uit. Zo werd er bijvoorbeeld gespeeld met een offensieve  ‘nummer 10’ die tussen twee centrale middenvelders en de spitsen fungeerde. “We probeerden wat nieuws,” verteld de Boxmeerder. “Het eerste kwartier hadden de Belgen hier geen oplossing voor.” Helaas ebde de controle daarna weg en werden de Belgen sterker. “Gelukkig hebben we altijd nog het normale spelplan achter de hand. Maar als we niks nieuws proberen, weten we ook niet of het werkt,” zegt De Wijn met een ondertoon die aan Johan Cruijf doet denken.

Door zijn blessure heeft de speler van Kampong het EK in Boom van afgelopen zomer moeten missen. Inmiddels traint De Wijn weer een tijdje mee en zijn er volgens hem enkele dingen veranderd. “We beginnen na elk toernooi eigenlijk opnieuw. Met nieuwe jongens en het proberen van nieuwe speltypen verandert er altijd wel wat. Vandaag waren bepaalde dingen nog niet zoals het hoort, maar we moeten ons niet vastpinnen op één wedstrijd. Er is nog tijd om verder op te bouwen en we zullen in India wel zien hoe het uitpakt.”

Reageer