De Wijn: ‘Ik voelde het al een paar weken aankomen, we maakten het onszelf te moeilijk’

De heren van Kampong verloren afgelopen zondag voor de eerste keer dit seizoen en moeten daardoor de koppositie uit handen geven. Verdediger Sander de Wijn miste vooral wat scherpte in de eindfase, zo vertelde hij in gesprek met de NOS.

“De wedstrijd werd beslist in de aanvallende 23 van beide ploegen en daar was Rotterdam vandaag net wat scherper dan wij. Ik denk wel dat wij meer cirkelpenetratie en kansen hebben gehad alleen zij gingen er wat beter mee om.” Op een handjevol kansen na liet Kampong, mede door sterk keeperswerk van Pirmin Blaak, ook een stuk of acht corners onbenut. “Ja, hij stond zeker een aantal keer goed in de weg,” beaamt De Wijn, die uitspreekt veel vertrouwen te hebben in de corners van zowel Loïck Luypaert als van Havenga. “Ze hebben allebei gewoon een hele goede corner en Loick een hoog percentage maar vandaag was een dag dat ze er een keer niet in gingen en dat kan ook gebeuren.”

De nederlaag tegen Rotterdam komt voor de verdediger niet als een verrassing. “Ik voelde het al een paar weken aan komen dat we het onszelf te moeilijk maakten en onze kansen niet benutten. Maar ja, iedereen verliest een keer in een seizoen en misschien is het wel weer even goed. Volgende week wacht weer een nieuwe topper.” Komend weekend treft Kampong in de laatste wedstrijd voor de winterstop Amsterdam. “Het wordt een pittig potje,” blikt De Wijn vooruit. “Er staat nu een ander Amsterdam dan aan het begin van het seizoen dus het wordt weer een wedstrijd op het scherpst van de snede. Ik ik kijk er nu al naar uit.”

Tot slot werd De Wijn nog gevraagd naar de berichten die afgelopen week naar buiten kwamen over dat de spelers van Kampong wat salaris zouden inleveren om het financiële gat van de club wat te dichten. “Een paar berichten geven het niet helemaal goed  weer,” verduidelijk de international. “Wij hoeven niets te doen maar voelen ons aangesproken om ze daarbij te helpen. Die mogelijkheden onderzoeken we nu en iedereen staat daar vrijwillig in. Niemand hoeft zich daarbij verplicht te voelen. (..) Onze taak blijft het spelen en vooralsnog, op vandaag even na, gaat het goed.”

Beluister het hele interview met Sander de Wijn, die ook vertelt over hoe het nieuwe 4×15 internationale systeem hem bevalt, hieronder terug:

Reageer