Den Bosch haalt jeugdinternational en ziet Noordam vertrekken - Hoofdklasse Hockey Nederland

Den Bosch haalt jeugdinternational en ziet Noordam vertrekken

Den Bosch heeft een nieuwe speler binnen voor komend seizoen. Floris Wortelboer komt over van het Bredase Push, zo meldt het Brabants Dagblad. De 19-jarige jeugdinternational tekent voor twee seizoenen bij zijn nieuwe club. Tegenover de komst van Wortelboer staat het vertrek van keeper Piet Noordam die stopt met tophockey.

Den Bosch Push heren Ron van Dijk Van Nieuwenhuizen Wortelboer
Wortelboer aan de bal tegen zijn nieuwe club.

Noordam kiest daarmee voor zijn maatschappelijke carriere. “Piet heeft een zakelijke aanbieding gehad die hij niet naast zich neer kon leggen”, vertelde zijn coach Eric Verboom aan het BD. De Boxtelaar was al enige tijd op de hoogte van het besluit van zijn keeper en is al bezig met opvolging.

Wortelboer degradeerde eerder dit seizoen met Push maar slaagde er volgens het Dagblad in zich ondanks dat de ploeg geen enkele overwinning boekte vrijwel wekelijks te onderscheiden. “Het is toch een apart gevoel om bij je oude club weg te gaan, maar wil ik verder groeien zal ik keuzes moeten maken. De ploeg past gewoon goed bij me”, zegt Wortelboer, die bij Den Bosch een aantal bekenden terugziet van Jong Oranje. Ook coach Eric Verboom kent Wortelboer goed. De twee werken al samen bij Jong Oranje, waar de Boxtelaar het ook voor het zeggen heeft.

Bekijk hier een overzicht van de transfers van dit seizoen.

Reageer