Des Abbott: "Ik heb er goed de pest over in" - Hoofdklasse Hockey Nederland

Des Abbott: “Ik heb er goed de pest over in”

Foto © Maurice de Wert

Vanmiddag kreeg de Australische aanvaller van Laren, Des Abbott (foto rechts), te horen dat hij voor een paar maanden uit de roulatie ligt. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat zijn enkelgewricht is gebroken. Na de uitslag belde ik met de pechvogel.

“Ik denk dat het een combinatie was tussen een tackle van een Kampong-speler en een glad stuk op het veld waardoor ik mijn enkel dubbelklapte,” vertelt Des over zijn val van afgelopen zondag tegen Kampong. “Ik weet het eigenlijk allemaal niet meer zo goed.”

Op de vraag of hij deze uitslag had zien aankomen, antwoordt de Laren-aanvaller dat hij de afgelopen twee dagen wel wat last had van een zeurderig gevoel, maar dat hij dit totaal niet had verwacht. “Ik dacht dat ik mijn enkel had verstuikt. Maar dat de uitslag er zo slecht uitziet, daar ben ik echt van geschrokken. Ik heb er goed de pest over in. Gelukkig heb ik er nu niet zo veel last van, maar ik loop wel op krukken om mijn enkel te ontlasten.”

Des kiest ervoor om de blessure in zijn geboorteland te laten behandelen. “Ik ga in één dezer dagen al terug naar Australië. Dat was ik sowieso al van plan als de winterstop zou ingaan, maar nu moet ik noodgedwongen eerder vertrekken. Men schat mijn herstel op ongeveer drie maanden, maar dat moeten we nog maar zien. Ik hoop dat ik het begin van de tweede helft van het seizoen haal.”

Geschreven door: Lisette Schmidt

Reageer